OGAE TURKEY STOCKHOLM GÜNLÜĞÜ-10

img 3907
Stockholm’de bulunan ekibimiz dün geceki jüri finali izlenimlerini bizlerle paylaşıyor. OGAE Türkiye başkanı Hasan jüri finalini izledikten hemen sonra kaleme aldığı yazısında her ülkenin şansını değerlendiriyor.

İşte Hasan’ın izlenimleri:

Birinci yarı final jüri provası
Bu akşam gerçekleştirilen birinci yarı final jüri provası bizlere ilk yarı finalin ne kadar zorlu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sahneye çıkan ilk üç şarkının final için şansınım oldukça düşük olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Macaristam her ne kadar sahneye ulusal finalden daha farklı birşeyler koyamasa da, Freddie’nin performansı ve kameralar ile ilişkisi oldukça iyiydi. Kesin finalist diyebileceğimiz bir ülke.
Hırvatistan sahne kıyafetiyle bizleri hayal kırıklığıma uğratmış olsa da şarkısının büyülü havası ve prova performansı ile finale göz kırpan ülkelerden.
Ermenistan kulağa hitap ettiği kadar göze de hitap etmeyi düstur edinmiş olsa gerek ki Iveta sahnede tam bir show girl gibi performans sergiliyor. Özel efektlerin eşlik ettiği sahneye, alevler ve Iveta’nın ateşi damgasını vuruyor.
San Marino, hem sahnesi hem de şarkının tarzıyla salondan oldukça olumlu tepkiler aldı. Hatta bir grup Danimarkalı ve İzlandalı fanın Dan Marino bayraklarıyla Serhat’a destek verdiklerini gördük. Disko sound’u kuzeyi etkisi altına almış görünüyor.
Kusursuz ve dikkat çekici sahne show’u ile yarışmanın en iddialı katılımlarından olan Rusya, insanları ekrana kilitleyen bir performans sergiliyor ve Sergey sahnede oldukça başarılı. Ancak show’u takip ederken şarkıdan kopan izleyiciler de yok değil. Salonun ise şarkıya ve show’a kayıtsız kalmadığını ve olumlu bir karşılık verdiğini eklemek gerek.
Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Avusturya ve Estonya kameralarla iyi ilişki kuran performanslarıyla finale göz kırpan ülkelerden. Avusturya yine salondan çok coşkulu bir karşılık aldı ve tüm sempatisiyle izleyenlerin kalbini fethetti diyebiliriz.
İzlanda’nın show’unun Rusya’nın gölgesinde kalacağı görüşleri buhün nir nebze çürümüş oldu. Greta ve performansı, sahne show’uyla birlikte ekranlara kusursuz yansıyor ve finali hakettiğini bir kez daha gösteriyor bizlere. Kesinlikle ulusal final show’unun çok ötesinde bir profesyonellikle yansıyor ekranlara.
Malta, Ira Losco’nun kusursuz performansı ile iddiasını arttıran bir ülke. Her ne kadar dans ve sahne görüntüsü özensiz gibi görünse de Ira çok profesyonel bir şarkıcı. Malta’nım en büyük silahi Ira, karnında taşıdığı bebeği kameralardan saklayamıyor ve sempatik bir görüntü çiziyor.
Bugün ayrıca direkt finalist olan ülkelerden Fransa, İspanya ve İsveç’i de canlı izleme şansına sahip olduk.

[wpvideo UGBevJEG]
İsveç, tüm ülkenin ve salonun sahip çıktığı oldukça sade ve etkili bir katılımla bizlerle. Oldukça güzel bir final oldu bu gece için. Fransa’da ise her ne kadar Amir’in performansı biraz sallantıda gibi olsa da ekranlara oldukça sıcak ve etkili görüntülerin yansıdığıno söylemek mümkün. Fransa hala yarışın içinde ve iddialı.

Hasan H. Yaşar