BAKIŞ AÇISI-8: SIRBİSTAN

Sanja-Vucic

OGAE Turkey Ankara Koordinatörü Hüseyin’in bakış açısından Sanja Vucic ve Goodbye

Bu yazımda benim için anlamı gerçekten yüksek bir şarkıyı yorumlayacağım sizlere. 2016’nın benim adıma açık ara en iyisi, en sevdiğim şarkısı; Sırbistan.

Sırbistan, 12 Mayıs Perşembe akşamı 2. Yarıfinalde 6 numarada yarışacak bu sene. ZAA grubundan Sanja Vučić isimli temsilci, Goodbye (Shelter) adlı şarkısı ile yarışacak ülkesi adına. Şarkının besteci ve söz yazarları ise Ivan Ilić ve Uroš Marković ikilisi. Gelin önce kısaca Sanja’yı tanıyalım.

Jazz, raggae, ska ve post-rock tarzlarında oldukça sevilen bir isim olan Sanja 22 yaşında. 8 Ağustos 1993 doğumlu Sanja,  Alacahisar adı ile de bilinen Sırbistan’ın Kruševac kentinde doğdu. Ayrıca dediğine göre Sanja, 2004’den beri iyi bir Eurovision fanı! Sanja anadili dışında İngilizce,Arapça, İspanyolca ve İtalyanca biliyor. Ayrıca Portekizce öğrenmeye başladığı da biliniyor. Sanja şarkısını açıkladığında bir çok isimden oldukça ilginç tepkiler de aldı aslında. Şarkısını açıkladığı gece giydiği kıyafetler, yaptığı makyaj, jest ve mimikleri, beden dili kısacası tepeden tırnağa her hali Amy Winehouse’u, birazda ucundan Nina Zilli’yi hatırlattı insanlara. Doğal olarak, orijinal olmadığı düşünüldü. Fakat reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile, akıllarda da iz bırakmasını bildi.

Goodbye (Shelter) sözleri, melodisi ve bütünselliği itibari ile gerçekten çok vurucu bir şarkı. Şahsım adına açık ara favorim bu sene tüm şarkılar içerisinde. Alıp götürüyor insanı, ve Sanja da gerçekten kusursuz okuyor şarkısını. Ayrıca Iza Osmeha ismi ile şarkısının Sırpça versiyonunu da yayınladı Sanja ve ekibi.

Tahminim bu sene çok rahat şekilde çıkacaktır Sırbistan finale. Finalde ise ilk 5’e giremeyecek gibi görünüyor maalesef. Benim kadar çok seven pek yok sanırım. Umarım iyi bir sahne sırasına sahip olur ve o gece birçok insanı beni büyülediği gibi büyüleyebilir Sanja. Kalbim Sırbistan’la bu sene, bakalım sonu ne olacak! Şansın bol olsun Sanja J