BAKIŞ AÇISI-7: DANİMARKA

download

OGAE Turkey üyesi Süleyman’ın bakış açısından Lightouse X ve Soldiers of Love

Onlar genç kızların sevgilisi olmak için kurulan sıradan bir boyband değil. Hatta yaşları bir boyband kurmak için geçmiş bile sayılabilir. Martin Skriver, Søren Bregendal ve Johannes Nymark 2012’den beri birlikte şarkı söyleyen üç yetişkin adam. Gruplarının adı Lighthouse X(Danca’da x harfi “ten” diye tellaffuz ediliyormuş)’in bir anlamı var. Herkesin karanlıktaki diğer insanlara bir fener olabileceği düşüncesiyle kendilerine bu ismi uygun görmüşler.
Hepsinin grup dışında ayrı kariyerleri var. Müzikallerde, filmlerde oynuyorlar, single çıkarıyorlar. Johannes 2014 yılında Danimarka’nın Starlarla Dans yarışmasında finale kadar gelmiş. Søren 2000’li yılların başında C21 adlı boyband ile Danimara’yı sallamış. Martin müzikallerde başrol oynayan kariyerli bir oyuncu. Onları bir araya getiren müzik tutkularının yanında kendilerini hayır işlerine adamış olmaları. Grup birçok yardım organizasyonunun kültür elçiliğini yapmakta.
Gelelim bu grubu incelememizin sebebine. 2016 Dansk Melodi Grand Prix’te Soldiers Of Love(Aşkın Askerleri) adlı şarkılarıyla birinci sırayı elde edip ülkelerini Stockholm’de temsil etme hakkını kazandılar. Globen Arena’da söyleyecekleri Soldiers Of Love beste itibarı ile herhangi bir boyband şarkısından çok farklı değil. Akılda kalıcı ve formülize  bir melodi olduğunu söyleyebiliriz. Onu diğerlerinden ayıran özellik ise sözlerindeki naiflikte ve verdikleri mesajda saklı. Başkasını beklemektense deneyip başarabileceğimizi söylüyorlar bize. Ne kadar haklılar değil mi?
2013’te İsveç’in bir başka şehir Malmö’de Emelie De Forest ile Eurovision zaferi yaşayan Danimarka iki sene önce alınlarının akıyla Kopenhag’ta yarışmayı düzenledikten sonra iddiasını azaltma yolunu seçmiş görünüyor. Zira Soldiers Of Love  geçen sene yarı finali aşamayan The Way You Are ile aynı kaderi yaşaması imkansız değil. Bahisçiler Danimarka’nın finale çıkma şansını sınırda görüyor. Kazanma oranı ise 1’e 150. Umarız kalpleri de dış görünüşleri kadar güzel olan bu üç adam finale çıkarlar ve aşk için savaşlarını Eurovision sonrasında da sürdürürler. OGAE Türkiye olarak kendilerine ve Danimarka’ya başarılar diliyoruz.
“Lighthouse X’i daha yakından tanımak ve 25 Nisan TSİ 21’de internet üzerinden canlı yayınlanacak konserlerini izlemek için http://video.callme.dk/lighthouse-x-intim-koncert websitesini ziyaret edebilirsiniz.