VİYANA YOLUNDA – GOLDEN BOY – NADAV GUEDJ

İkinci yarı final öncesi yazılarımız hızla devam ediyor. Yarın gerçekleştirilecek yarı finalde yarışacak ülkelerden biri de İsrail. İsrail’i bu sene Nadav Guedj, Golden Boy adlı şarkıyla temsil ediyor. OGAE Türkiye üyemiz Barlas da sizlere İsrail şarkısını tanıtıyor.

3 dakikada dört mevsim: İSRAİL

İsrail: Son dişe dokunur derecesini 2008’de Boaz Mauda ile almış ve o günden bu yana Eurovision’da bir ayar tutturamamış ülkelerden. Daha sonraları klasik barış şarkısıyla şanslarını denemişler, olmamış. O çok güvendikleri Harel Skaat’ı yollamışlar. Yollamışlar yollamasına da adamcağızın o rezil performansı sergileyeceğini tahmin edememişler sanırım. O günden sonra da final yüzü görememişler. Diva dedikleri Dana International bile kurtaramamış ülkeyi.

Geçtiğimiz senenin fan balonu olarak tabir ettiğimiz ülkesi de şüphesiz ki İsrail’di. Fanların ayılıp bayıldığı İsrail, o kadar desteğe rağmen yeniden yarı finalde takıldı. Açıkçası geçen seneki sonuçtan sonra İsrail’in bu sene yarışmaya katılmama kararı alabileceğini düşünüyordum ama yanıldım.

Nadav-Guedj-720x340

İsrail’in bu seneki temsilcisini alışılageldiği gibi devlet kanalı değil, özel bir kanal belirledi. Channel One adlı kanalın düzenlediği Rising Star adlı yarışma, İsrail’in Eurovision temsilcisini belirlediği bir ulusal finale dönüştürüldü. Biraz önce bahsettiğimiz Harel Skaat da bu yarışmanın jüri üyelerinden biriydi.

Şöylece bir baktığınızda on altı yaşında olduğuna pek de inanmayacağınız Nadav Guedj, işte bu yarışmanın sonucunda zafere ulaşan isim oldu. Ülkesini Eurovision’da temsil etme hakkı kazanan Nadav için “Golden Boy” adlı şarkı hazırlandı.

p02p7493

Golden Boy’u bu güne kadarki İsrail şarkılarından ayıran özelliği ise tamamen İngilizce olması. Bu güne kadar şarkılarında mutlaka anadillerine yer veren İsrailliler için bu bir ilk. Tabi ki biz Eurovision severler için de.

Üç dakikada dört mevsim dedik ya, bu şarkı için tamamen uygun bir kavram. Yine mi bamya, yine mi ballad dedirterek başlayan şarkı sürekli evrim geçirerek başka başka tarzlara yöneliyor. Nakaratta ise insanı koparıyor.

maxresdefault

Kalbini kıran kızcağıza cevabını dans pistinde vermeyi tercih eden Nadav, senenin “oh be” dedirten kıpır kıpır şarkılarından biriyle sahnede yer alıyor. Kapı gıcırtısına bile oynamaya hazır biriyseniz sizleri şarkının daha ilk dakikasında salonun ortasında dans ederken bulacağıma eminim.

Her ne kadar katıldığı yarışmanın en iyisi olma şerefine nail olarak Viyana yolunu tuttuysa da Nadav, performansı en merak edilen isimlerden biri olacak. Hem dans edip hem şarkıyı söyleyebilecek mi açıkçası ben merak ediyorum. Zira bu tarz şarkıların stüdyo kayıtlarını dinlerken oldukça hoşumuza gidiyor ancak canlı performans sırasında beklediğimizi bulamadığımız da oluyor.

Nadav_Guedj-_by_Photographer_Ronen_Akerman

Bakalım Nadav Guedj ülkesinin makus talihini kırabilecek mi? İkinci yarı finalde yarışacak olan şarkıcı şansını iyi kullandığı takdirde finalin ve 2015 Eurovision Şarkı Yarışması’nın iç ferahlatan isimlerinden biri olacak.