viyana yolunda – unbroken – maria olafs

On parmağında on marifet bir isim Maria Olafs. Oyunculuk, şarkıcılık ve söz yazarlığının yanında şimdi de İzlanda’yı Eurovision’da temsil ediyor.

1993 doğumlu sanatçı, genç yaşına rağmen çoğu rakibinden daha fazla sahne tecrübesine sahip. 2007 yılında Reykjavík’daki Ulusal Tiyatroda oynanan bir oyunda küçük bir rolü vardı. 2009 yılında Reykjavík Belediye Tiyatrosunda oynanan Sound of Music‘de Louisa von Trapp rolünü oynadı-ki gösterinin orijinal filmi en sevdiği filmlerden birisi.

maria20olafsdottir20portrait1

Aynı yıl Reykjavík Broadway Club’da Michael Jackson’un gençliğinden bir bölümü canlandırdı. 2014 yılında Astrid Lindgren’in aynı adlı oyunundan uyarlanan Ronja The Robber‘s Daughter isimli oyunda başrolde yer aldı.

Maria 2012 yılından itibaren StopWaitGo isimli şarkı yazımı ekibinde çalışmaya başladı. Unbroken isimli şarkıyı hazırlarken şarkının kendine uyduğunu biliyordu ve arkadaşlarının büyük ısrarlarıyla ulusal elemeye katıldı fakat kazanacağına dair hiçbir umudu yoktu. Büyük bir sürpriz yaşayarak ulusal elemeyi birinci sırada tamamladı ve ülkesini Viyana’da temsil etmeye hak kazandı.

21 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek olan ikinci yarı finalde 12. sırada yarışacak olan Maria Olafs ve şarkısı, sahne provalarında da büyük beğeni topladı ve final şansını artırdı.

Sıkı takipçilerin farkettiği güzel bir detay var. Maria Olafs’ın sahnedeki back vokallerinden biri 2010 yılında İzlanda’yı Je Ne Sais Quoi isimli şarkıyla temsil eden Hera Björk.

İzlanda, 1986 yılından beri yarışmaya kesintisiz olarak katılıyor. En önemli başarıları ise 1999 yılında aldıkları ikincilik ve 2009 yılında Yohanna ve Is it True isimli şarkısıyla aldıkları ikincilik.