Viyana Yolunda – Rhythm Inside – Loïc Nottet

Birinci yarı finale artık saatler kaldı desek yeridir. Yarışma yaklaştıkça heyecanımız da aynı derecede artıyor. Viyana yolunda sıradaki ülkemiz ise Belçika.

Almanya, Fransa ve Birleşik Krallıktan sonra yarışmaya en çok katılan 4. ülke olan Belçika tek birinciliğini 1986 yılında Norveç’in Bergen kentinde düzenlenen yarışmada Sandra Kim ve şarkısı J’amie la vie ile aldı. 2000’li yıllarda ilk 10’u pek göremese de milenyum öncesi yarışmalarda genelde ilk 10’da yer aldı.

Gelelim 60. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Belçika’ya. Bu sene Loïc Nottet ile şanslarını deniyorlar. 19 yaşındaki Nottet geçen sene The Voice of Belgium yarışmasını kazanarak ülkesini Eurovision’da temsil etme hakkına sahip oldu.

10 Mart 2015 günü Belçika’nın şarkısı Rhythm Inside duyuruldu. Şarkı belli olduğu günden beri büyük bir kesim tarafından beğenilse de tabi ki beğenmeyen bir grupta oluştu.

Sahne provaları yayınlandıktan sonra beğenilerin arttığını söyleyebiliriz. Yarı final’i geçmesine kesin gözüyle bakılıyor ve hatta finalde ilk beşin içerisinde olacağı tahmin ediliyor.

Rhythm Inside şarkısının yazarı, Nottet’in The Voice yarışmasındaki koçu Beverly Jo Scott. Şarkının bestesi ise sanatçıya ait.

Bestecilik alanında bir eğitim almamasına rağmen bu süreçte kendini eğittiğini ve bunu hayatının her alanında uygulamaya çalıştığı bir metod olarak kullandığını ifade ediyor Nottet. Bu yarışmanın en büyük özelliğinin ise bir sanatçıya çok büyük bir kitlenin önünde kendini göstermesine imkan vermesi olduğunu söylüyor.

19 Mayıs Salı akşamı düzenlenecek birinci yarı final’de üçüncü sırada yarışacak olan Belçika’ya başarılar diliyoruz.