İspanya temsilcisi belli oldu

İspanya resmi televizyonu TVE tarafından yapılan açıklamaya göre Mayıs ayında Viyana’da düzenlenecek olan 2015 Eurovision Şarkı Yarışmasında İspanya’yı Edurne temsil edecek.

Bugün Sala de Communicacion Torrespaña, Madrid’deki TVE Genel Merkezinde düzenlenen özel basın toplantısında 2015 Eurovision temsilcisi basına duyuruldu ve tanıtıldı.

2012 ve 2013 yıllarında olduğu gibi TVE bu sene de bir atama ile Eurovision temsilcisini belirledi.

Edurne, 60. Eurovision Şarkı Yarışmasında İspanya’yı temsil etme hakkını elde etti. Söyleyeceği şarkı ise Eurovision severlerinin yakından tanıdığı, 2007 ve 2012 yıllarında İspanyol temsilcilerinin şarkılarını yazan Tony Sanchez Ohlsson tarafından yazılan Amencer. Edurne şarkıyı Viyana’da İspanyolca söyleyecek. Şarkısını modern pop şarkısı olarak tanımlıyor.

Edurne, 2005 yılında özel bir İspanyol televizyon kanalı olan Telecinco’da yayınlanan yetenek yarışması Operacion Triunfo’ya katılıp yarışmada altıncı olduktan sonra meşhur oldu. Yarışmadan günümğze toplam beş albüm yayınlayan ve adını duyurmayı başaran Edurne şarkıcılık yapmakla kalmadı tv sunucusu olarakta kendini gösterdi. Birçok televizyon programına katılıp genç nesil tarafından sevilen bir kişi haline geldi.

Edurne halihazırda Tony Sanchez Ohlsson ile birlikte bir albüm hazırlığı yapıyor.

TVE, önümüzdeki günlerde 2015 Eurovision projesiyle ilgili daha fazla bilgi verecek.

2014 yılında İspanya Eurovision temsilcisini seçmek için bir ulusal seçim yapmış ve Ruth Lorenzo Kopenhag’da İspanyayı Dancing in the Rain şarkısıyla temsil etme hakkı kazanmıştı. Finali onuncu sırada tamamlamıştı.

1961 yılından beri Eurovision’a katılan İspanya yarışmayı 1968 ve 1969 yıllarında üstüste iki kerz kazanmıştı. O günden beri henüz yarışmada birincilik elde edemedi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Wiener Stadthalle’da düzenlenecek olan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması 19, 21, 23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.