Makedon Güzeli Karolina

1620728_10202999342887433_1314597565_n

 

Cem Bulut yazdı..


 

Bugün sizlerle 2007 yılına gitmek istiyorum.  2006 yılında Atina’da düzenlenen 51. Eurovision Şarkı Yarışmasındaki efsane zaferiyle Lordi, bayrağı Helsinki’ye taşıdı.

Finlandiya’nın ilk ve bu yazı yazılana kadar da tek Eurovision ev sahipliği olan 52. Eurovision Şarkı Yarışmasını Marija Šerifović, Molitva ile tam 268 puan toplayarak kazandı. O yıl ülkemizi ise Kenan Doğulu Shake It Up Şekerim ile başarıyla temsil etti ve 163 puanla dördüncü oldu.

Fakat benim bahsetmek istediğim bu ikisi de değil. Size Karolina Gočeva ve şarkısı Mojot svet’i hatırlatmak istiyorum. Ülkesini 2002 yılında da temsil eden ve Od Nas Zavisi isimli düşük tempo parçasıyla 25 puan toplayarak 19. olan Karolina, 2007 yılında yarışmaya ikinci kez katılıyordu ve bu sefer tamamen farklı bir tarzda ve daha tempolu bir parça olan Mojot svet ile 73 puan toplayarak yarışmayı 14. sırada tamamlıyordu.

Goceva-ESC2007

 

Evet, sıralaması pek iyi değil fakat eminim ki benim gibi çoğu Eurovision takipçisi de Karolina’yı unutamamışlardır. Güzelliğiyle Bülend Özveren’i, bacaklarıyla Terry Wogan’ı büyülemiş olan sanatçı Eurovision’da unutulmamak için sıralamanın yüksek olmasına gerek olmadığını hepimize bir kez daha hatırlatıyor.

Şarkıya gelecek olursak Mojot svet yani Benim dünyam’ın bestesi,  ünlü Makedon besteci Grigor Koprov tarafından, sözleri ise Ognen Nedelkovski tarafından yazıldı. İki isim de daha önce Eurovision’da Makedonya adına şarkılar yapmışlardı.

Mojos svet dramatik bir ballad olarak nitelendirilmekte ve müziğin kişinin hayatındaki yerini anlatmaktadır. Balkan ezgilerinin rahatlatıcı tınıları ve pop müziğinin hareketli etkisini birleştirerek insanı bir döngüye sokmuyor mu sizce de bu şarkı?

Karolina sesiyle kulaklarımızın pasını, güzelliği ve dansçılarıyla da gözlerimizi büyüledi. Neden bahsettiğim konusunda hiçbir fikriniz yoksa sizi video’ya  alayım.

Şarkının sözleri için şuraya bakabilirsiniz.

Görüşmek üzere…