ROKA VE KALAMAR’IN MUHTEŞEM GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ

 

Barlas G. yazdı..


Tekrar merhaba,

Talihsiz Serüvenler Dizisi diye bir başladık ama devamını bir türlü getiremedik. İş güç mü desem yoksa klasik yeniyetme yazar kompleksi mi desem orasını size bırakıyorum.

Açıkçası bu yazı dizisine girişirken karar verdiğim tek şey, eğer bir gün bu yazı dizisi bitecekse hangi şarkıyla biteceğiydi. O nedenle hangi şarkıyla ilgili yazmak istediğimi şuan bile bilmiyorum. Çünkü arkadaşlarımın tabiriyle o kadar çok abuk sabuk favorim oldu ki.

Neyse ki ufak bir düşünmenin ardından karar verildi, sıradaki şarkı kesinlikle bu olmalı:

Yazıya devam etmeden önce yukarıdaki videoyu izlediniz ve şarkıyı dinlediyseniz muhtemelen bu satırları okumuyorsunuz demektir. Zira baş ağrısından çatlıyorsunuz muhtemelen. O uzun Nayboolar, o adamın ses tonu, ağır rock tınılarından bir anda Heidi’ye dönüş… Muhteşem bir olay. Dinlemediyseniz de hatırlatmakta fayda var, bu yazının konusu Ansambel Zlindra Roka & Kalamari’nin 2010 yılında Slovenya adına seslendirdiği Narodnozabavni Rock (şarkının ismini bakmadan yazamadım bile) adlı şarkı.

image-735x420-p18lvritfbotk1ce99cs1hhn43h1

Peki ben bunca eleştiriye rağmen neden hala favorim budur diyerek sizlere bu şarkıyı hatırlatma gereği duyuyorum. Sebep basit: müzik katliamından zevk alıyorum resmen. Ayrıca bu şarkı telefon melodisi olma şerefine nail olan tek şarkı benim için.

Yani şu şarkıyı evimin yakınlarında bir yerde söyleseler ya da gittiğim bir yerde canlı müzik diye yuttursalar, “Yetişin müzik katili var burada.” diye cinayet büroya haber verirdim. Şarkı 2010 yılında yarı finalde 17 şarkı arasında 6 puanla 16. olmuş. Son sırayı ise Gürcistan’dan aldığı 2 puanla İsviçre almış.

Buradan İsviçre’nin 2010 şarkı seçiminde emeği geçenlere sesleniyorum. Nasıl bir yokluk içerisindeydiniz de Narodnozabavni Rock gibi bir gürültünün bile arkasında kalabildiniz. İsviçre şarkısı da manasız bir şarkıydı gerçi ama en azından sakin bir şarkıydı. Hatta aradan sıyrılıp finale kalabileceğini bile düşünmüştüm.

Bir de istekte bulunmak istiyorum. Normalde okuyucular yazarlardan istekte bulunur ama bu sefer tersi bir durum yaşıyoruz. Bu şarkının muhteşem bir Turbo Remixi vardı, elinde olan varsa bir şekilde bana ulaştırsın lütfen. Ben aradım, bulamadım. Yoksa sizi o muhteşem remixten mahrum etmek istemiyordum.

Sizlere Roka & Kalamar’ın bu harika şarkısının İngilizce versiyonuyla veda etmek istiyorum. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Barlo

http://www.youtube.com/watch?v=XhgSrt1dON8