Junior Eurovision Şarkı Yarışmasında Final Günü

JESC_MALTA_2014_together
2014 JESC sloganı #together

Bu akşam Malta’da düzenlenecek JESC Finali 20:00’de (TSİ) başlayacak.

Malta’nın başkenti Valletta’ya yakın olan Marsa’da ki Malta Shipbuilding Arena’da düzenlenecek olan yarışmaya 16 ülkeden çocuklar katılıyor. Malta Shipbuilding Arena 4500 kişilik bir kapasiteye sahip. Bu sene yarışma #together sloganı ile tanıtılmıştı. Yarışmayı ünlü televizyon insanı Moria Delia sunacak ve yarışma Malta ulusal yayın kuruluşu PBS tarafından ekranlara getirilecek.

Bu yarışma Malta’da düzenlenen ilk Eurovision bağlantılı etkinlik olacak. Geçen sene Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen 2013 JESC’de Maltalı Gaia Cauchi birincilik koltuğuna oturmuştu.

Yarışmayı katılımcı 16 ülkenin ulusal kanallarının yanında ARMTV (Ermenistan), RIK (CyBC) (Güney Kıbrıs), Rai Gulp (İtalya), RTR Planeta (Rusya) ve SMRTV (San Marino) kanalları da uydu üzerinden canlı olarak yayınlayacak. Ayrıca junioreurovision.tv adresi üzerinden de yarışma izlenebilecek. Yarışmayı ayrıca katılımcı olmayan bazı ülkelerde de radyolarda canlı yayınlayacak.

Katılımcılar

İtalya, Slovenya ve Karadağ yarışmaya ilk kez katılıyor. Ayrıca Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs ve Sırbistan yarışmaya geri dönüyorlar. Aşağıda katılımcıların ve yarışmacılar ile şarkılarının tam listesini görebilirsiniz:

 

  1. Belarus – Nadezhda Misyakova Sokol (Falcon)
  2. Bulgaria – Krisia, Hasan and IbrahimPlanet of the children
  3. San Marino – The PeppermintsBreaking my heart
  4. Croatia – JosieGame over
  5. Cyprus – Sophia PatsalidesI pio omorfi mera (The most beautiful day)
  6. Georgia – Lizi Japaridze (Lizi Pop)Happy day
  7. Sweden – Julia KedhammarDu är inte ensam
  8. Ukraine – Sympho-NickPryyde vesna (Spring will come)
  9. Slovenia – Ula LožarNisi sam/Your light
  10. Montenegro – Maša Vujadinovic & Lejla VulićBudi dijete na jedan dan
  11. Italy – Vincenzo CantielloTu primo grande amore
  12. Armenia – BettyPeople of the sun
  13. Russia – Alisa KozhikinaDreamer
  14. Serbia – Emilija DjoninSvet u mojim očima (World in my eyes)
  15. Malta – Federica FalzonDiamonds
  16. The Netherlands – JuliaAround

 

[polldaddy poll=8450924]

Oylama Arası

Yarışmacılar şarkılarını söyleyip oylama kısmına geçilmeden önce artık bir Eurovision geleneği olan Oylama Arası Şovu (The İnterval Act) bu sene yarışmacı çocuklar ile hazırlandı. Bu doğrultuda her yarışmacı 2014 JESC’in tema şarkısı #together’ın bir parçasını söyleyecekler.

Oylama

Oylama Eurovision Şarkı Yarışmasındakinin aynısı olacak. Puanlar tele-oylama ve jüri oyları ile puanlama 1’den 8’e kadar ayrıca 10 ve 12 puan olarak dağıtılacak.

Ayrıca bu sene internet üzerinden de oylar kabul edilecek. Oylama sırasında junioreurovision.tv üzerinden oylarınızı kullanabileceksiniz. Fakat bu oyların yarışmadaki oylamaya bir katkısı bulunmayacak  fakat ‘Online Award’ adı altında internet oylarında birinci gelen yarışmacı da ödüllendirilecek.