MANGA, ABU Tv Şarkı Festivalinde

ABU-TV-Sarki-Festivali-ve-maNga

25 Ekim 2014 Tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti Makau Özel İdare Bölgesi’nde  düzenlenecek festivale katılan ülke temsilcileri  kendi ana dilinde şarkılarıyla konser verecekler.

Asya ve Pasifik Yayın Birliği ABU TV Şarkı Festivali, Çin Halk Cumhuriyeti Makau Özel İdare Bölgesi’nde  25 Ekim 2014 tarihinde düzenleniyor.

Konser’de Türkiye’yi ve TRT Kurumu’nu MANGA müzik gurubu “Fazla Aşkı Olan Var mı?” isimli şarkısıyla temsil edecek.
51. ABU Genel Kurulu esnasında,  ABU tarafından seçilen 12 ülkenin tanınmış ve sevilen sanatçılarının sahne alacağı konserin ev sahipliğini yine ABU üyesi olan Makau TDM televizyonu yapıyor.

ABU Tv Şarkı Festivaline, on binlerce kilometrelik coğrafyaya yayılan 63 ülkeden 250’yi aşkın üye yayın kuruluşu katılıyor. ABU yönetimi şarkı festivalinde performans için ise sadece 12 yayın kuruluşunu, kendi ülkelerini  temsil etmeleri için seçmiş ve Makau’ya davet etmiştir. Konser, katılımcı yayın kuruluşlarınca canlı veya banttan yayınlanacaktır.

ABU TV Şarkı Festivali’nin düzenlenmesiyle, Asya ve Pasifik bölgesindeki rengarenk müzik kültürünün tanıtılması, müziğin dili ile coğrafi uzaklıkların  azaltılması amaçlanıyor.

Bu festivalde, sanatçılar ülkelerini en güzel şekilde temsil edeceğine inandığı şarkılarını yarışma ortamından uzak bir biçimde, kendi ana dillerinde seslendirerek, Asya ve Pasifik ülkelerindeki milyarlarca izleyicinin evine konuk olacaklar.

Birincisi Güney Kore’de,  ikincisi Vietnam’da yapılan festivalin dördüncüsüne 2015 Ekim ayında TRT Kurumu İstanbul’da  ev sahipliği yapacak. (kaynak: TRT)

Manga grubu Türkiye’yi 2010’da 55. Eurovision Şarkı Yarışmasında We Could Be The Same isimli şarkı ile temsil etti ve 29 Mayısta düzenlenen Eurovision 2010 Yarışması Finalinde Almanya’nın birinciliğinin (Lena – Satellite) ardından yarışmayı 2. olarak tamamladı ve Sertab Erener’den sonra Türkiye’nin aldığı en iyi dereceye sahip oldu.