İkinci yarı finale doğru: Rise Up – Like a Phoenix

Resim

 

Salı gecesi bizlere görsel ve işitsel bir ziyafet sunan Kopenhag bu akşam yapılacak ikinci yarı final için de oldukça güzel bir show vadediyor. Siz zaten twitter’da @OGAETurkey hesabından tüm gelişmeleri öğreniyorsunuzdur ama biz bir kez de burada derlemek istedik.

Dün gece yapılan jüri provasında ikinci yarı finalin iddialı ülkeleri yine göz kamaştırdı ve jürilerden alınacak o çok değerli puanlar için ter döktüler. Jüri provasında dahi arenayı tamamen dolduran Danimarkalılar ise bir gün önceden ikinci yarı finalin keyfine varmış oldular.

İkinci yarı finali kusursuz performanslarıyla Malta açıyor ve çok da Avrupalı olmayan şarkılarıyla yine de Avrupalıların gönlünü çalıyor. Şarkının güzel icrasına sahnenin “country” havası da eklenince jürilerin de halkın da beğeneceği bir 3 dakika ortaya çıkıyor.

İkinci yarı finalin olduğu kadar tüm yarışmanın iddialı şarkılarından olan İsrail kusursuz performansı ve özellikle fan camiasının zevkine hitap eden danslarıyla arenaya gelen tüm Danimarkalıların beğenisini topladı.

Norveç, duru ve sakin bir performansla gönülleri fethederken şarkıya arenada bulunan insanların flash ışıklarıyla destek vermesı ayrı bir görsel güzelliğe neden oluyor. İlk yarı finalde İsveç sırasında yapılan flash show’u Norvec finale çıkarsa ki çıkmaması zor görünüyor, finalde iki farklı İskandinav ülkesi için izlemiş olacağız.

İkinci yarı finalin jüri provasında en çok dikkat çeken kuşkusuz Avusturya temsilcisi Conchita Wurst oldu. Ancak bu durumun yalnızca Wurst’un imajından kaynaklandığını söylemek hem Wurst’un performansına hem de inanılmaz sahne show’una haksızlık olur. Rise Like a Phoenix başlarken yüzü karanlıkta olan Wurst şarkı sırasında büyüleyici performansıyla giderek parlıyor ve sonunda neredeyse kanatlanıyor. Dün gece jürilerin gönlünü performansıyla fethetmiş olduğuna emin olduğumuz Avusturya aynı kusursuz performansı bu akşam da sergilerse ikinci yarı finali dereceyle tamamlayacağa benzer.

Dün geceki jüri provasında oldukça yükselen şarkılardan biri de Yunanistan’in şarkısı Rise Up. Her ne kadar prova sırasında arenada ses problemi yaşamış ve hem vokalleri hem de introsu kulaklara yeteri kadar ulaşmamış olsa da bu akşam yapılacak halk oylamasında Yunanistan’ın ekranlara yansıyacak pozitif görüntüsüyle çok puan alacağı aşikar.

Oslo’da 2010’da yapılan yarışmada finalde üçüncülüğü göğüsleyen Paula ve Ovi ikilisi bu yıl da Romanya adına oldukça iddialı. Magical ekranlara oldukça sihirli bir görüntüyle, Paula’nın hologram görüntüsüyle yansıyor öncelikle. İkilinin kusursuz performansı her ne kadar göze çok hoş gelmeyen kamera açılarıyla bir nebze şarkıyı frenlese de şarkı statik sahnesine rağmen güçlü performansıyla finale çıkması garanti olan ülkeler arasında.

Dün gecenin öne çıkan diğer ülkeleri oldukça enerjik performanslarıyla Finlandiya, sahnenin görsel desteğini fazlasıyla arkasına alan İsvicre ve neredeyse bir boy band havasına bürünen vokal ekibiyle Belarus oldular.

İkinci yarı finalde, daha önce ilk yarı finalde yayınlanması planlanan kısa videoda Şebnem Paker’i, en iyi sahne gösterileri arasında MFÖ’yü anacağız. Johnny Logan’ı biraz ıslak haliyle görecek ve zarfların açılmasını sabırsızlıkla bekleyeceğiz.

Kopenhag yagmurlu, nefesini tuttu ikinci yarı finali bekliyor. Bakalım son finalistler kimler olacak? Basın merkesindeki oylamada Yunanistan ilk sırada. Umarız sizin favori şarkılarınız da finalde yerini alır.