[SONGCHECK] – ROMANYA’13 – “YÜZ KASLARINI ÇALIŞTIRMA EGZERSİZİ HAREKETLERİ”

2013’ün fan camiasındaki nefret şarkısı  “It’s my Life” hakkında  arkadaşımız Köksal ÖZÜKOR “camia” ile aynı fikirde değil. Souncheck yazı dizimiz için seçtiği şarkıya yaptığı analize gözatmak  için İzmir’e uzanıyoruz.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=3tKihkMBmLs]

Romanya ulusal finalinde bir çok güçlü adayı geride bırakan Cezar Florin Ouatu, Eurovision’a ülkesi adına katılma hakkını kazandı. Şarkısının adı “Its my life “. Romanya’nın sayılı opera sanatçılarından olan Cezar’ın şarkısı bir hayli ilginç ve dinleyenleri ikiye bölmüş durumda. Pop opera tarzı diye nitelendirilen şarkının opera tarzı vokali ve dansçılarının farklı modern sunumu ile dikkat çekiyor. Bazı Eurovision sevenler de sarkıyı joke entry olarak nıtelendırmekten geri kalmıyor. Sebep ise, aşırı kulak tırmalayan vokal performansı…

Cezar ne olursa olsun ilginç kişiliği, vokali ve görüntüsü ile Eurovisionda Romanya’dan ve kendisinden oldukça bahsettirecek gibi. Özellikle Eurovision fanlarının da dikkat çektiği gibi, Cezar’ın şarkıyı soylerken ki, ağzının, yüzünün şekilden şekle giren ifadesi, yüz kaslarını çalıştırma egzersizi hareketlerinin aynısı.

Kanımca şarkının yarı finali geçip finalde yarışması bu şarkı ve katılımı için başarıdır. Ne diyelim, şarkının adı gibi bu Cezar’ın hayatı =) ya da “Cezar’ın hakkını Cezar’a verelim” =). Yarışma gecesi başarılar dilemekten başka şansımız yok. Yolu açık olsun..

cezar-castigator-eurovision-romania-580x342

Köksal ÖZOKUR