[MALMO LIVE] – İKİNCİ YARI FİNALE SAATLER KALDI

image

İkinci Yarı Final, TSİ 22.00’da Malmö Arena’da başlayacak. Son kostümlü provadan sonra izlenimlerimizi aktaralım.

İkinci Yarı Final, ilkine göre çok daha çekişmeli olacağa benziyor, çünkü birçok şarkı birbirine yakın puanlar alabilecek güçte.

Final bileti alacağına kesin gözüyle baktığım iki ülke Norveç ve Azerbaycan.

Genel kanıya göre Gürcistan bu yıl birinci dahi olabilir. İzlerken 2011 birincisi Running Scared havası sezilebiliyor ancak görüşüme göre bu şarkı sanki patlayacak bomba gibi ama şarkı son bölümünde yükselişe geçse de o patlama yaşanmıyor, bir şeyler eksik kalıyor. Şarkının Euphoria bestecisi tarafından bestelenmiş olması da dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu ikiliyi performans olarak takip edebilecek iki Balkan ülkesi Makedonya ve Bulgaristan’ın da final şansını yüksek görüyorum.

San Marino emektar Siegel’in bestesiyle ilk defa finale çıkacaktır. Provalarda da hayli yoğun bir ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.

Finlandiya,Romanya ve Letonya, ortalama ve hatta kötü denilebilecek şarkıları sahnede çok başarılı icra ediyorlar. Üç şarkıda kırmızı çizgide ancak Finlandiya finale en yakın, Letonya ise en uzak ülke.

Yunanistan eh dedirten bir şarkıyla ama hakkıyla ilk 10 a girecektir.

İsrail, Yunanistan’ın ardından yarışıyor ve sıralamadaki yeri avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Yunanistan’ın oldukça hareketli performansından sonra İsrail’in ilk melodileri bile insanın ruhunu okşuyor.

İzlanda, çok hoş bir şarkıyla yarışsa ve finale gideceğine inansam da ekranlara ne derece bu coşkuyu yansıtabilir emin değilim.

İsviçre düz bir melodi, coşkulu bir performans, ancak etkili değil. Şans eseri finale çıkarsa da silik bir dereceyle yarışmayı noktalandıracaktır.

Macaristan, son derece kaliteli ve dingin bir şarkıyla yarışıyor. Ancak bu dinginlik ekrana olumsuz yansıyabilir düşüncesindeyim. Yarışma bittiğinde hoş bir seda olarak kalmaktan öteye gidemeyecek gibi, umarız aksi olsun.

Malta, Arnavutluk ve Ermenistan finale çıkarsa sürpriz olur. Her yıl birbirinden güzel eserler veren bu ülkeler tamamıyla hayal kırıklığı yaratıyor bu sene.