BERNADETTE HIRSCHFELDER: “TÜRKİYE İLK 5’TE YER ALACAK!”

02“2010’da Lena doğal stili ve kendine özgü dansı ile insanları etkilemeyi başardı. Türkiye’yi temsil edecek Can Bonomo’nun da benzer bir kalitede olduğuna inanıyorum.” Bu sözler Alman ARD/NDR TV’sinin resmi Eurovision portalındaki webyayını “Soundcheck”‘î sunan Melanie STEIN’a ait. Alman MDR yayın kurumunun “JUMP” radyosunun star DJ’lerinden Bernadette HIRSCHFELDER’İ konuk eden Melanie STEIN, “Love Me Back” ve Can BONOMO’nun şansını sordu.

“Öncelikle kamuoyunda 3-4 büyük, hatta çok büyük ve tanınmış sanatçıdan birinin seçileceği konuşulurken, Ocak başında bu isimlerin değil, Can BONOMO’nun seçildiği duyuruldu. Bizzat kendisi bu karara çok şaşırmıştı. İnanamadı bunun gerçekleştiğine ve ülkede de tartışmalar başladı, gerçekten bu işin altından kalkacak kadar iyi olup olmadığına ilişkin. Ama kendisi basının karşısına çıktı ve bu benim müziğim ve kendi müziğim ile ülkemi temsil edeceğim ve umarım bu işin altından da layıkıyla kalkacağım, diye açıklama yaptı.”

Kendisinin çok özel bir tarzı var. Şarkının sözleri ingilizce ve bestesinde geleneksel Türk müziği unsurlarını da görebilmek mümkün. Senin ne denli hoşuna gitti bu?

“Ben çok iyi buldum. Çünkü böylelikle aslında kendi etnik kimliğini hatırlatıyor. Böyle bir şarkı için ingilizce tercihi böyle bir yarışmanın geniş seyirci kitlesini düşünürsek  çok doğru bir karar. Şarkı dinlenmeye başlandığında ya da ilk defa dinlendiğinde, kimse daha öncesinde hakkında hiçbirşey bilmese, herhangi bir şey söylenmese bile Türkiye’den geldiği anlaşılabiliyor, ki sende bana şarkıyı dinlettiğin ilk seferde ben de bunu hissetmiştim.”

Geçtiğimiz sene Türkiye finale çıkamamıştı. Bu yıl da Can BONOMO gibi öncesinde pek tanınmamış bir sanatçı ile bunu başarabilir mi diye bir soru akla geliyor..

“Kesinlikle finale çıkacak, çıkmakla da kalmayıp ilk 10’da da bitirecek, hatta bence Türkiye ilk 5’te yer alacak. Bu şarkının akıllarda yer eden bir havası var, insanı eğlendiriyor, keyif veriyor ve Can Bonomo da bir sempati öznesi. Evet bence başaracak.”

Vay canına, Türkiye şimdiden büyük bir fan kazanmışa benziyor! Peki tüm bunların ışığında kaç puan veriyorsun?

Türkiye, Can BONOMO ve şarkısına benden 10 (tam puan)geliyor.”

Bernadette HIRSCHFELDER’den 10 Puan! Bu kulağa harika geliyor ve Tüm Türk dostlarımıza yürekten başarılar diliyoruz

Yayını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

http://www.eurovision.de/videos/videoindex101_archiveID-videoarchiv167_page-3_videoID-songcheck105.html