[ONİKİPUAN ÖZEL] – CAN BONOMO’DAN ESC ÖNCESİ SÜRPRİZ SINGLE VE VIDEOKLİP, 41 YIL ÖNCESİNDEN 41 KERE MAŞALLAH!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TFiTjADEiTE]

Can Bonomo, Sadri ALIŞIK’ın başrolünü oynadığı 1971 tarihli “Ali Baba ve Kırk Haramiler” filminin yine Sadri ALIŞIK’ tarafından seslendirilen ve “Ali Baba her gece aç yattı” olarak bilinen  ve uzun süredir konserlerinde seslendirdiği , Erol Büyükburç bestesi “Ali Baba” şarkısını, ESC öncesi piyasaya vermeye hazırlanıyor! 

 

COVER İÇİN MÜKEMMEL BİR SEÇİM!

Şarkıyı, adlandırdığı “İstanbul Müziği” kalıpları içerisinde yeniden yorumlayan Can Bonomo için şarkının  coverlamak için olabilecek en ideal seçim olduğu, konserlerine gidip bu şarkıdaki performansına tanıklık edenler ve şarkının Sadri ALIŞIK’lı orjinal versiyonunu bilenlerce hem fikir olacakları muhakkak. 1971 yılında Erol BÜYÜKBURÇ tarafından bestelenen şarkı,  zengin saz orkestrasyonu, bu coğrafyanın dans ritmini veren vurmalıları ve arabesk kokan keman geçişleriyle, 41 yıl öncesinden Can Bonomo’ya verilmiş “Al boş kaleye yuvarla! tarzı” yapılmış bir asist adeta. Bonomo’nun da üstelik “çokta  iyi bilinen bir Sadri ALIŞIK fanı “ olarak bu pası ıskalayacağını düşünmek fazlasıyla saflık olurdu. Gerçekten de,  herhangi bir Can Bonomo albümü için önceden yapılmış havası  veren şarkının Can Bonomo versiyonunda, buram buram “İstanbul Müziği” kokan Bonomo imzasını görmek de mümkün. Ki, bu da iyi birşey, zira şarkı başladığı anda ki, gitarlı introsu ile standart ve %100 safkan bir Bonomo şarkısı dinleyecekmiş  etkisi yaratıyor ve bu pozitif başlangıç şarkının genelinde de ustaca kendisini hissettirmekle kalmayıp, Sadri ALIŞIK’ın klasik yorumunu unutturarak, “Meczup”, “Bana bir saz verin”, “Love me Back” gibi Mega-Bonomo hitlerinin 4.sü ile  “kare asın” oluştuğunu da dinleyenlere kanıtlıyor.  “Çakkıdı” sonrası neredeyse dillere pelesenk olmuş, 7’den 70’e herkesin mırıldanıp, söyleyeceği, dans edip, eşlik edebileceği bir kitlesel hit çıkarmakta zorlanan Türk pop piyasası için belki de “41 yıl öncesinden 41 kere maşallah olsun!” dedirtecek bir hayat öpücüğü de olabilir “Ali Baba”, kimbilir? Şarkının Can’ın hançerine paralel olarak periyodik yükselişleri ise tek kelime ile mükemmel. Şarkının bir klasik olmasının yanında, dillerde ve beyinlerde tekrar edip  duracak derecede kavrayıcı, basit ve “Cin Ali”‘den fırlamış cümlelerle kotarılmış sözleri, Can’ın bu çocuksu tekerlemeyi rockın çoşkusuyla buluşturup  yukarılara taşımasıyla, Zümrüd’ü Anka kuşu gibi küllerinden yeni bir yaz hitinin doğduğunu söylemek için müneccim olmak gerekmiyor. Hele bir de 27 Mayıs Pazar gecesinin ilk dakikalarında bir skorboard çoşkusu yaşanırsa, 2012’nin en büyük hiti olacağını düşünmek de gayet mümkün, “Aman!'” diyerekten…

VİDEO KLİP BUGÜN ÇEKİLİYOR!

Balkanlardan ayağının tozuyla Cuma günü dönen Can Bonomo’nun, yeni single’i “Ali Baba”‘nın video klibi bugün Sarıyer’in ünlü balıkçı köyü Garipçe’deki Cenevizlilerden kalma Kale ve kulelerinde çekilecek. Bu gece geç saatlere kadar devam etmesi beklenen çekimler sonunda tamamlanacak video klibin müzik kanallarında, single’ının ise müzik marketlerde 13 Mayıs’tan önce olması bekleniyor.

OGAE TÜRKİYE VE ONİKİPUAN DA ÇEKİMLERİ TAKİP EDECEK!

OGAE Türkiye ve medyası adına çekimleri Osman KURAL ve Deniz KULAKSIZOĞLU sabah erken saatlerden itibaren yerinden takip ederek, Onikipuan.com okuyucuları ile gelişmeleri paylaşacaklar. Can Bonomo çekimler esnasında Onikipuan.com’un sorularını da yanıtlayacak. Detaylar için gözünüz kulağınız Onikipuan’da olsun!