ANGGUN, ONİKİPUAN’A KONUŞTU: SERTAB İLE DÜET YAPMAK İSTERDİM!

anggun 1300x780 71kb media 2711 media 143747

Her sene olduğu gibi Onikipuan, bu sene de röportajlarına devam ediyor. Bu sene sizler için röportaj yaptığımız ilk isim ise, Fransa temsilcisi Anggun oldu. Ülkesini Bakü’de Echo (You & I) şarkısı ile temsil edecek olan Anggun, editörümüz Harun Barlas Gürsoy’un sorularını yanıtladı. İşte Anggun ile yaptığımız röportajımız:

Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Merhaba, ben Anggun. Aslen Endonezyalıyım. Jakarta’da doğdum. Avrupa’ya 15 yıl önce taşındım. Şuan Fransa’da yaşıyorum ve 10 yıl önce Fransız vatandaşlığına geçtim. Paris’te eşimle tanıştım ve şimdi de biz ikimiz çok tatlı bir kızın şanslı anne-babalarıyız. 🙂

Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz? Hatırladığınız Türk Eurovision şarkıları var mı?

İstanbul’a birkaç kez geldim ve burası kesinlikle seyahat ettiğim en inanılmaz şehirlerden biriydi. Her köşesinde tarih ve kültür kokan bir şehir. Yaşayan bir müze. Ve Türk yemekleri harika! Tabi ki Sertab’ı hatırlıyorum. Harika bir performans! Harika bir şarkı! Harika bir ses! Muhtemelen son 10 yılın en etkileyici Eurovision performansıydı. Sertab’ın uluslararası albümü için bir şarkı yazmıştım. “I Believe “ şarkısı, özellikle güzel ve yetenekli Sertab için yazdığım bir şarkıydı. Her zaman onunla düet yapmak istemişimdir ama bazı bilinmeyen nedenlerle hiç gerçekleşemedi.

Temsilcimiz Can Bonomo hakkında ne düşünüyorsunuz? Herhangi bir şarkısını dinlediniz mi?

Can Bonomo’yu dinledim tabi ki. Bence kendisi güçlü bir rakip. Bence Türkiye Can Bonomo’yu seçerek doğru bir tercih yaptı. İyi bir müzikal kimliğe sahip. Bana göre özgünlük her zaman işe yarar. Geçen seneki İtalya’ya bakın, ikinci oldular. Hiçbir bahisçi bunu öngörmemişti. Ama sonuçta insanlar oy veriyor. Ve halkın seçimleri sürpriz olabiliyor.

Şarkınız “Echo (You & I)”a ne kadar güveniyorsunuz?

Tahminlere başlamak istemiyorum. Eurovision’u kazanmanın bir kuralı ya da tarifi yok. Birlikte yazdığımız ve bütün aşkımı ve enerjimi içine kattığım bir şarkı. Echo (You & I)’ı yazarken mükemmel yazarlarla ve bestecilerle çalışma fırsatı buldum ve şarkının final versiyonu için David Guetta’nın mix koçu Veronica Ferraro ile çalışma fırsatı bulacak kadar şanslıydım. Şarkıyı Azerbaycan’da canlı performe etmek ve Avrupa’daki milyonlarca izleyiciye sunmak için sabırsızlanıyorum.

Eurovision Şarkı Yarışması’ndan beklentileriniz nelerdir?

Herkes kazanmayı bekler. Ancak mütevazi olmak gerekli. İstediğim tek şey, yapabileceğim en iyi sahne performansını göstermek.

Fransa’nın Eurovision şarkılarından sevdikleriniz var mı?

Patricia Kaas’ın performansını çok sevdim. Çok klastı. Amaury Vassili de çok iyidi. Natasha St-Pier, Amina ve Joelle Ursulle’nin performanslarını da beğeniyorum.

Şarkınızı Avrupa çapında tanıtmak için planlarınız var mı?

Malta, Ukrayna, Slovenya, Portekiz, İtalya gibi ülkelere gideceğim ve eğer davet edilirsem Türkiye’ye de gelmeyi umuyorum. 🙂

Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımınızın hikayesi nedir? Eurovision’da yer almaya sizi ikna eden şey neydi?

İsmim son birkaç senedir Fransız jürileri arasında telaffuz ediliyormuş ama bu sene ilk defa Fransız televizyonu benimle resmen irtibata geçti. France 3’ten telefon aldığımda çok şaşırdım, çünkü Eurovision Şarkı Yarışması’nda Fransa’yı temsil etmemin isteneceğini beklemiyordum. Teklif gelince onur duydum ve tabi ki hemen kabul ettim. 15 yıl önce Avrupa’ya taşındığımdan beri Eurovision Şarkı Yarışması’nın fanlarından biriyim. Bana göre yarışma gün geçtikçe muhteşem prodüksiyon ve görsellik ile en moda eğlence showu haline geldi. Almanya’daki son yarışma inanılmazdı.

Bu sene için belli olan ilk şarkıları dinlediniz mi? Eğer dinlediyseniz onların arasında hangisinin en ciddi rakibiniz olduğunu düşünüyorsunuz?

Evet, hepsini dinledim ama tahmin yapmak istemiyorum. Ve yorum yapmak için de bütün şarkıları dinlemek çok önemli. 🙂 Ama bir şey kesin, bu sene şarkıların kalitesi çok yüksek gibi görünüyor.

Daha önce de Eurovision Şarkı Yarışması’nı takip eder miydiniz? Bu güne kadar yarışan şarkılar arasında beğendikleriniz var mı?

Eurovision’u her zaman severdim. 15 yıl önce Avrupa’ya geldiğimde bütün kıtanın bir şarkı yarışması için gösterdiği çılgınlık karşısında oldukça şaşırdım. Bence bu yarışma, insanların müziğe olan ilgisini uyandırıyor ve bu müthiş bir şey. Sertab’ın performansını çok sevdim. Dana’nın performansını da çok beğendim ve  Ell & Nikki de geçen sene çok iyiydi. Şarkıyı çok beğendim.

Yarışma için nasıl bir sahne performansı planlıyorsunuz, bize biraz bundan bahsedebilir misiniz?

Bu bizim için de hala bir sır. Ama bomba gibi bir şey istiyoruz. Çok yakında sizlerle paylaşacağım. 🙂

Şarkının farkı versiyonları ya da remixleri de olacak mı?

Evet, şarkının tamamen İngilizce olan bir versiyonu olacak ve çok yakında dans remixlerini de sizlerle paylaşmayı planlıyoruz.

Yarışmadan sonraki planlarınız neler?

Fransa’da, Belçika ve İsviçre’de tura çıkacağım, ilk konserim 13 Haziran’da olacak. Ve albümüm 15ten fazla ülkede yayınlanacak, yani Bakü’den sonra yapacak bir sürü işim var.

Röportaj için çok teşekkürler. Son olarak, Türk Eurovision severler için bir mesajınız var mı?

Çok yakında Türkiye’ye gelebilmeyi ve sizler için şarkı söyleyebilmeyi umuyorum. “Ben zor öpüyorum” (Ben çok öpüyorum) Desteğiniz için çok teşekkürler.

Röportaj: Harun Barlas Gürsoy (onikipuan.com)

Web sayfamızda yer alan haberlerin telif hakları Onikipuan.com’a aittir ve izinsiz kullanılması yasaktır.