Eurovision temsilcimiz yarın açıklanacak…

kenan52. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek olan isim TRT’nin Tepebaşı Stüdyosu’nda yarın saat 13’te düzenleyeceği basın toplantısında açıklanacak…Uzun bir süredir isim tartışmalarına sahne olan Eurovision’a bu yıl kimi göndereceğimiz yarın ortaya çıkıyor. Medyada kendine yer bulan Zerrin Özer, Demir Demirkan, Murat boz, Manga, Mor ve Ötesi ve Hepsi gibi isim ve gruplar haftalarca yarışmayı müzik gündeminde üst sıralarda tutarken, TRT’nin Kenan Doğulu ile masaya oturduğu haberleri de basına yansımıştı. Karar aşamasındaki sanatçının bir süre beklemeye aldığı konunun açıklığa kavuşması haftasonu gerçekleşirken, resmi olmayan duyumlara göre ise sanatçı Los Angelas’tan döner dönmez imzalar atılmış, hatta Doğulu çoktan beste arayışlarına girmiş bile. Bu da demek oluyor ki bir son dakika değişikliği olmazsa 2006’nın Çakkıdı’yla gelen şansını iyi değerlendiren Kenan Doğulu Helsinki’ye giden temsilcimiz olacak…

TRT, web sitesinde yayınladığı açıklamanın ardından ana haber bülteninde bu basın toplantısının yarın gerçekleşeceğini duyurdu. İşte TRT’nin web sitesinde yayınladığı haber:

Eurovision Şarkı Yarışması heyecanı başladı. Yarışmada bu yıl Türkiye’yi temsil edecek sanatçı yarın (19.12.2006) açıklanacak.
Türkiye için Eurovision Şarkı Yarışması heyecanı ilk kez 1975 yılında Semiha Yankı’nın seslendirdiği “Seninle Bir Dakika” adlı şarkıyla başladı.

Yıllar yılı yarışma geceleri milyonlarca insan televizyona kilitlenirken, yarışma için bestelenen şarkılar da müzik piyasasını zenginleştirdi.

Türk insanın birincilik keyfini yaşaması için 2003 yılını beklemesi gerekiyordu.

O yıl Sertab Erener’in seslendirdiği, “everyway that I can” Avrupa’nın zirvesinde yer aldı.

Türkiye, sonraki yıl, yarışmaya ev sahipliği yaptı. TRT’nin kusursuz organizasyonu, otoritelerden büyük beğeni topladı. O yıl, Türkiye’yi temsil eden Athena grubu, yarışmada üçüncü gelse de, gönülleri kazandı.

Yaklaşık 600 milyon kişi tarafından izlenecek 52’inci Eurovision Şarkı Yarışması için yurtiçindeki heyecan artık dorukta.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak Yarışmada, Türkiye, yine iddialı…

TRT, bu önemli arenada Türkiye’yi temsil edecek ismi belirledi.

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney düzenleyeceği basın toplantısıyla bu ismi kamuoyuna açıklayacak.

Haber: DJ Olcay
Kaynak: TRT