Kate’in kaderi, Hadise’nin zaferi!

kate ryanBelçika’da geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen ‘TMF Awards’ ödül töreni, Eurovision’un bir kez daha bu ülke için bitmiş olabileceğinin sinyallerini verdi. Büyük umutlarla yarışmaya yollanan ve yalnızca ülkesinde değil, Avrupa’nın da bir çok ülkesinde tanınan Kate Ryan, yine eli boş dündü…


Sanatçı 2006 yılında Belçika’yı Atina’da temsil etmiş ancak yarı finali bile aşamamıştı. Ne var ki talihsiz kaderi Kate Ryan’ın yakasını bırakmak bilmedi. Bu kez TMF Awards’e 3 dalda aday gösterilen ve ödül almasına kesin gözüyle bakılan Ryan, yine eli boş döndü. Yine Eurovision’da Belçika’yı temsil eden ya da ulusal finallerde yarışan sanatçılardan Clouseu, Belle Perez, Natalia ve Brahim de hiçbir ödüle layık görülmeyen sanatçılar oldular. İçlerinde sadece 2002 ve 2006 yıllarında Belçika finallerinde yarışan Katerine şanslıydı. Sanatçı, Best Pop ve Best Female National dallarında ödül aldı.

Öte yandan, ‘Stir me up’ şarkısıyla gönüllere taht kuran ve Avrupa’da küçük çapta da olsa bir şöhreti olan Hadise, Best Urban National dalında ödül kazanarak adından söz ettirmeyi başardı.

Hadise ve Kate Ryan’ın performansları için:
http://tmfawards.telenetmedia.be/ondemand.php?user=tmf&quality=high&tab=3

Haber: DJ Olcay

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZSl5WpNkfHg]