[MALMÖ ÖZEL] – BIG 5, İSVEÇ, KIRMIZI HALI VE EUROCLUB…

935341_434457279983190_1056322671_n

Skeç- Komedi grubu MUĞLA FTR ile hazırladıkları “Crisalide (Vola)” parodisi ile yarışma öncesinde Fan dünyasının gündeminde olan Latif Can DERİN, ayağının tozuyla ilk Eurovision’unu izlemek üzere Malmö’ye gittiği gibi Valentina MONETTA’nın karşısına çıktı, Sağdan soldan saçları için övgüler aldı ve tüm bunlar olurken de, ilk izlenimlerini aktarmayı da ihmal etmedi. Bugünden itibaren Malmö’deki ateşeliğimizi üstlenecek Latif’e söz vermek üzere Malmö Fuar’ına bağlanıyoruz.trans

Big 5 ve İsveç’in ilk provaları basına kapalı olarak gerçekleşti ve ilk basınla buluşmalarında fanlar ve basının sorularına yanıt verdiler. Kısaca detaya girersek,

İspanya

İspanya’ya dış basının ve fanların ilgisi çok değildi. Daha çok İspanyol basını ve fanları vardı. Aslında gayet kalabalık gelen İspanyol fanları bile basın merkezini doldurmaya yetti. Grup gelen herkese samimi davranıp sempati kazanmayı başardı. Ancak fanlarla fotoğraf çektirmeyi pek tercih etmeyen ekip, zamanlarını daha çok röportaj için kullandı.

Fransa

Açıkçası Fransa final grubu ülkeleri içerisinde basın toplantılarında en samimi olandılar denebilir. Amandine ve ekibi diğer ülkelere göre gayet şakacı ve eğlenceliydi. Basının ve fanların ilgisi İspanya’ya göre daha fazlaydı. Röportaj sırasında kendi şarkısının dışında ekibiyle birlikte “Oh Happy Day”‘i de söyleyen Amandine -bana göre- final ülkeleri arasında en güzel basın toplantısını gerçekleştireniydi.

Almanya

ve tabi ki Almanya… herkesin konuştuğu ve popularitenin gayet yoğun olduğu ülkenin tabi ki basın toplantısı da gayet ilgi gördü. Grup, röportajlardan önce şarkısının akustik versiyonunu söyleyerek bir kez daha insanları kendine çekmeyi başardı. Tüm kalabalığa rağmen gelen her soruyu cevaplamayı isteyen Cascada, herkesle fotoğraf çekilmeyi de kabul etti.

İtalya

Provasını yaptıktan sonra basın konferansına gelmeyen İtalya gerekçe olarak önceki gün konserine  ve çok yorgun olmasına bağladı. Provası gayet durağan olan İtalya fanlar arasında çok dikkat çekmedi.

Birleşik Krallık

İlginin yoğun olduğu bir basın toplantısı daha… Ancak ilginin yoğunluğu biraz da Bonnie Tyler’ın kendisiyle ilgiliydi. Tüm soruları yanıtlayan ve tüm fanlarla fotoğraf çektiren Bonnie Tyler, belki de bu isteklerin tamamını karşılayan tek sanatçı oldu.

İsveç

Ev sahibi olmasının avantajıyla yoğun ilgi gören İsveç yine de Cascada’yı “ilgide”geride bırakamadı. Genel olarak eğlenceli geçen topantıda, Robin gayet sıcak kanlı ve sempatikti. Çok fazla röportaj vermeyip fanlarla fotoğraf çektirmese de ilgi yoğundu.

Red Carpet ve Euroclub.

Ben soğuk havadan ve önceki günlerin yorgunluğundan ötürü Red Carpet’ı Euroclubtaki dev ekrandan izlemeyi tercih edenlerdenim ki birçok fan da bu şekilde izlemeyi tercih etti. Akşam da Opening Ceremony den sonra Euroclub’a gelen sanatçılara ilgi inanılmazdı. Bu yılki yarışmacıların dışında  Marija Serifovoc, Glen Vella, Pasha Parfeny, Ott Lepland da euroclubtaa olanlardı.

Yunanistan, Karadağ, Romanya, Malta, Arnavutluk, İsviçre delegasyonlara ayrılan bölüm yerine fanlarla beraber eğlenmeyi tercih etti. Karadağ ve Romanya temsilcileri şu ana kadar Euroclubta gün ıskalamadı desek haksız olmaz. İsviçre ekibinin üyeleriyse temsilci değilmişcesine doğal olması ve herkesle eğlenebilmeleri herkesin sevgisini kazanmalarına yetti. İsveçli Robin’in da sahneye çıktığı gece, yine her gece olduğu gibi sabaha kadar devam etti.

Diğer günlerde görüşmek üzere,

Latif Can DERİN

jKEcVPZFk 2