[MALMÖ ÖZEL] – BİRİNCİ YARI FİNAL’E GERİ SAYIM…

IMG_3167

Eurovision Şarkı Yarışması 2013, Birinci Yarı Finali ilk kostümlü provası bugün Türkiye saati ile 18.00’de  ve ikinci kostümlü prova ise 22.00’da başlayacak.

Yarın ise üçüncü kostümlü provanın ardından 22.00’da Avrupa izleyicisi Birinci Yarı Final’den finale taşınacak 10 ülkenin hangileri olduğunu oyları ile belirleyecek.

Birinci Yarı Final ilk provalarının ardından, şu anki genel tahminleri sizlere aktaralım.

16 ülkenin yarışacağı Birinci Yarı Final’de provalar sonrası finale çıkacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan ülkeler Danimarka, Rusya ve Hollanda.

Danimarka anket sonuçlarına göre bu yılın kazanma ihtimali en yüksek birkaç ülkesinden biri olma iddiasını sürdürüyor, provalar sonrasında da bu durum değişmedi.

Rusya şarkı olarak çok parlamasa dahi, diğer şarkılar arasından tereddütsüz final kapısını aralayacak güce sahip olduğu konusunda herkes hemfikir.

Hollanda ise Anouk’un güçlü performansı ile kolaylıkla finale taşınacak bir diğer ülke.

Ulusal finaller sonrası göze çarpmayan ancak provalar sonrası en çok yükselişe geçen bir diğer şarkı ise Moldova’ya ait. Tartışmasız mükemmel bir sahne şovu, ışık düzeni ve bu ahengi bozmayan bir performansla karşınıza çıkacak Moldova. Bu arada Moldova’nın şovunun birtakım zorluklarının verdiği gerginlikle prova sonrası ufak bir rahatsızlık geçirdiği için basın toplantısını da iptal ettiğini eklememiz lazım.

Üzerinde çok tartışılan bir diğer şarkı Ukrayna. Kimileri finalde ilk 3 e yerleşeceğini düşünürken, şarkıdan nefret edenlerin sayısı da bir hayli fazla. Enterasan bir şovla ekrana gelecek olan Ukrayna’nın da finale çıkacağı kanısı hakim.

Hırvatistan, bu yıl güçlü bir performans ve ancak ortalama bir şarkı ile Eurovision’da. Finale kalsa da finalde ilk 10 arasında yer alması zor görünüyor.

Belarus, hareketli bir melodi ve dansları ile finale çok yakın dursa da, sanatçının performansı beklenenin altında kalabilir.

İrlanda, Estonya ve Litvanya çok temiz ve güçlü performe ediliyor ancak şarkılar genel kanıya göre kırmızı çizgide. Provalar sonrası Litvanya’nın bu yarışmada beklenenin çok üstünde yer alabilecek kadar sürprizlere açık olduğunu söyleyebiliriz.

Avusturya’nın akıbeti ise tamamen canlı yayında ekranlara vereceği elektriğe bağlı. Çok parlamayan ancak ilk sırada yarışmanın avantajı olarak olumlu etki bırakabilecek bir şarkı.
Karadağ finalde yarışma şansını bu yıl da yakalayamayacak gibi görünüyor ancak Eurovision fanlarından azımsanmayacak bir çoğunluk aynı fikirde değil.

Slovenya, Kıbrıs Rum Kesimi, Belçika ve Sırbistan ise genel olarak beğenilmeyen, finale çıkarsa sürpriz sayılabilecek şarkılara sahip.