Melodifestivalen’dan Yeni Finalistler

İsveç’te Melodifestivalen heyecanı tam gaz devam ediyor. Bu hafta sunucumuz Carina’ya Carolina Gynning ve Christine Meltzer Växjö şehrinden eşlik etti.

Yarışmacı şarkılar sırasıyla şöyleydi:

Jacqlin Jacqlin – Effortless

Clara Clara Klingenström – Aldrig Mer

Kim Kim Cesarion – Take My Breat Away

Klaudi Klaudi – För Dig

Gunilla Persson Gunilla Persson – I Won’t Shake (La La Gunilla)

Cazzi Opeia Cazzi Opeia – Give My Heart A Break

Şarkı sunumlarının ardından sanatçılarla kısa röportajlar yapıldı.

İlk açıklanan finalist Jacqlin oldu.

Carina’nın bu haftaki özel konuğu efsanevi Love Love Peace Peace’in yaratıcısı, 2009, 2010 ve 2011 Eurovision İsveç yorumcusu Edward af Sillén’dı.

Yaş gruplarına göre halk oylaması sonuçlarına göre ikinci finalist Cazzi Opeia oldu. Halk oylamasında dikkat çeken diğer bir konu 65 yaşındaki Gunilla Persson’un çocuk ve ergenlerden tam not almasıydı.

Gelin finalistlerimizi biraz daha yakından tanıyalım:

Cazzi Opeia:

Cazzi Opeia 10 Kasım 1988 tarihinde Moa Anna Maria Carlebecker ismiyle İsveç Jönkoppig County’de doğdu. 2009 yılında Idol’a katılmasıyla müzik dünyasına adım atmış oldu. 2022 yılında I Can’t Get Enough adlı şarkısıyla Melodifestivalen’a katılan sanatçı finali 9. sırada tamamladı. Geçtiğimiz yıl Loreen’in seslendirerek Eurovision’da birincilik kazandığı Tatoo şarkısının yazarlarından olan şarkıcı bu yıl da rakibi Jacqlin’in Effortless adlı şarkısının yazarları arasında da yer alıyor.

Jacqlin:

Jacqline Mossberg Mounkassa 2 Temmuz 1998’de Stockholm’de doğdu. 16 yaşında müziğe atılmak için lise eğitimini yarıda bırakan şarkıcı ilk single’ı Do It Better‘ı o yıl çıkarttı. 2021 yılında katıldığı Idol programında 2.’lik kazandı.

Güneç GÜLÜN YAZICITUNÇ

Görsel Kaynak: Instagram