Ev Sahibi İsveç Temsilcisini Buldu

6 haftalık arayış sonucu İsveç temsilcisini seçti. Geçen yılın ikincileri Marcus & Martinus bu yıl kendi evlerinde sahne alarak ülkelerini temsil edecekler.

Melfest final haftasında bize Stockholm Friends Arena’dan merhaba dedi. Finalistler geçtiğimiz yılın şampiyonu Tatoo’yu söyleyerek geceyi başlattılar. Şarkıyı Loreen geçtiğimiz yıl aldığı ödülü eşliğinde tamamladı.

Ardından 12 finalist sanatçı şarkılarını aşağıdaki sırayla seslendirildiler:

Kaynak: Instagram Maria Sur – When I’m Gone

Kaynak: Instagram Jay Smith – Back To My Roots

Kaynak: Instagram Lisa Ajax – Awful Liar

Kaynak: Instagram Smash Into Pieces – Heroes Are Calling

Kaynak: Instagram Cazzi Opeia – Give My Heart A Break

Kaynak: Instagram Annika Wickhalder – Light

Kaynak: Instagram Marcus & Martinus – Unforgettable

Kaynak: Instagram Dotter – It’s Not Easy To Write A Love Song

Kaynak: Instagram Medina – Que Sera

Kaynak: Liamoo Liamoo – Dragon

Kaynak: Instagram Jacqline – Effortless

Kaynak: Instagram Danny Saucedo – Happy That You Found Me

Finalist şarkıların sunumu ardından aralarında Mans Zelmerlöw ve Eric Saade’nin de içlerinde bulunduğu bir çok eski İsveç Eurovision temsilcisi bir boyband parodi şarkısı söylediler.

Uluslararası jüri oyları Belçika, İrlanda, Malta, Sırbistan, Avustralya, İzlanda, Almanya ve Kıbrıs’tan geldi. Uluslararası jüri oylarıyla Marcus & Martinus dedi.

Daha sonra halk oylamasına geçildi ve halkın da oylarıyla Marcus ve Martinus Unforgettable adlı şarkılarıyla Mayıs ayında kendi evlerinde Eurovision Şarkı Yarışmasında ülkelerini temsil etmeye hak kazandı.

Marcus ve Martinus Gunnarsen kardeşler tek yumurta ikizleri olarak 21 Şubat 2002 tarihinde Elverum, Norveç’te doğmuşlar. Hei, Together ve Moments isimli 3 albümleri olan ikili 2012’de Melodi Grand Prix Junior’ı kazanarak müzik kariyerlerinde en önemli adımı attılar. 2023 Melodifestivalen’da Air adlı şarkılarıyla finalde 2.’lik aldılar.

Melodifestivalen 2024 şampiyonları ve İsveç 2024 Eurovision temsilcileri Marcus ve Martinus kardeşlerin Melodifestivalen final performansını aşağıda izleyebilirsiniz:

İkizlere OGAE Türkiye olarak başarılar diliyoruz.

Güneç GÜLÜN YAZICITUNÇ