Festival da Canção 2024 İçin Başvuru Dönemi Başladı!

Portekiz devlet kanalı RTP, Portekiz’in önümüzdeki yıl Malmö’de yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacağını doğruladı. İsveç’e gidecek sanatçının ve şarkının secimi , Festival da Canção  ulusal finali ile olacak.

İsveç’te düzenlenen son iki yarışmaya (2013, 2016), Portekiz ekonomik sebeplerden dolayı katılmamıştı. Ancak, bu sene uzun zamandan sonra ilk kez Portekiz’i İsveç’te yapılan Eurovision’da görmüş olacağız.

Bugün (7 Ağustos) başlayıp 15 Ekim’de sona erecek olan şarki gönderim suresinde RTP, potansiyel Eurovision şarkıları için başvuruları kabul edecek. Yarışmaya katılan 20 başvurudan altısı basvurulan şarkılardan seçilecek . Kalan 14 şarki adayı ise , doğrudan RTP tarafından davet edilen besteci ve şarkıcılara ait olacak.

Tıpkı gecen seneki gibi iki yarı final ve final,  gelecek yılın Şubat ve Mart aylarında Portekiz’de yapılacak. Finalin ise Guimaraes veya Portalegre gibi büyük arenalardan  birinde yapılması planlanıyor. Korona döneminden dolayı finaller stüdyoda yapılıyordu, ama artık RTP eski buyuk ve ihtisamli finalleri geri getirecek gibi.

20 şarkı yarışacak ve iki yarı final arasında bölünecek. Her yarı finalde 10 şarkı yarışacak ve altı şarkı final turuna çıkacak.
Portekiz’de yaşayan veya Portekiz uyruklu yaştaki herkes, kişi başına iki şarkı sınırı ile yarışabilecek. Herhangi bir dil engeli olmayacaktır.

İleride açıklanacak daha ayrıntılı bilgiler için sitemizi takip etmeyi unutmayın.

Portekiz gecen sene Mimicat – Ai Coracao sarkisi ile yarışmış ve 59 puanla 23. olmuştu.


Yazan : Bahadir Demirci