BAŞARILAR CHINGIZ!

Katıldığı 11 senede; 1 kere kazanan, 1 kere 2. olan, 1 kere 3. olan, 1 kere 4. olan, 1. Kere 5. olan bir ülke var mıdır acaba Eurovision’da? Evet, olmaz olur mu hiç? Hem de öyle çok uzaklarda değil, hemen doğu tarafımızda yer alıyor kendileri. Dostumuz, canımız, kardeşimiz Azerbaycan’dan başkası değil üstelik. Bu kısacık zaman dilimine başarı dolu bir Eurovision hikayesi sığdırmayı başaran ülke!

İlk katılımını 2008 senesinde yapan ve yarışmayı 8. Sırada bitiren Azerbaycan, ardından gelen 5 sene boyunca adeta altın çağını yaşadı Eurovision’da ve ilk 5 derecenin hepsini tadarak Avrupa’ya “bu iş nasıl yapılır” öğretti. Başarı dolu bu 5 senenin ardından gelen son 5 sene ise, dostlarımız için pek parlak geçmedi diyebiliriz. Bunların üstüne bir de geçen sene Aisel ile ilk kez yarı finalde elenmenin hüznünü yaşayan kardeşlerimiz, bu sene Eurovision işini çok daha ciddiye almış gözüküyor.
Tel-Aviv’e gönderecekleri temsilcilerini görevlendirme yoluyla seçmeyi uygun bulan Azeri delegasyonu 8 Mart günü şarkıları “Truth”u duyurdu. Sanatçı 1991 doğumlu Chingiz Mustafayev.

Chingiz Moskova doğumlu ve 13 yaşına kadar Rusya’da yaşamış bir isim. Ayrıca Ukrayna’da The Voice’a katılmış, Letonya’da bir müzik yarışmasında Azerbaycan’ı temsil etmiş bir isim. Henüz profesyonel kariyerinin başlarında sayılan Chingiz, ilk teklisini geçen sene başında çıkardı. Bu sene de “Truth” öncesi “Tenha gezen” isimli şarkısını duyuran Chingiz, hemen ardından Eurovision şarkısı ile sevenlerini mutlu etmiş durumda. 2019 Chingiz ve kariyeri açısından oldukça iyi başlamış durumda şimdiden.

Chingiz 16 Mayıs gecesi son sırada sahne alarak ülkesine final bileti almaya çalışacak İsrail’de. Oldukça güzel bir sıralamaya sahip olan Truth, büyük bir sürpriz olmazsa çok rahat final bileti alacak gibi gözüküyor. Bahislerde Azerbaycan ilk 10’da pek kendine yer bulamasa da, 10-15.lik bandında yer alıyor diyebiliriz. Oldukça karizmatik bir görünüme sahip olan Chingiz, Eurovision sahnesinde eminim ki, etkileyici bir sahne hazırlayacaktır bizlere.

Bu sene maalesef Eurovision’a katılmadığımız 7. Senemiz olsa da, kalbimiz ve desteklerimiz her daim kardeş ülkemiz Azerbaycan ile. Dilerim güzel bir sonuç alarak hepimizi mutlu eder Chingiz. Kim bilir belki de hatta 18 Mayıs gecesi 2. Kez Azerbaycan-Türkiye bayrakları dalgalanır Tel Aviv sahnesinde. Bekleyip görelim. Başarılar Chingiz Mustafayev!

Hüseyin A.