ABU TV Song Festival 2015

ABU TV Song Festival 2015

Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) tarafından 2012 yılından itibaren her yıl düzenli olarak organize edilen ABU TV Song Festival bu yıl İstanbul’da düzenleniyor.

Rekabetin olmadığı ABU üyesi ülkelerin kendi müzik kültürlerini tanıtmak amacıyla katıldığı festivalde bu yıl 14 ülke yer alıyor. Daha önce Güney Kore, Vietnam ve Macao’da düzenlenen yarışmaya bu yıl Türkiye ev sahipliği yapıyor. 28 Ekim akşamı İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenecek olan festival’de ülkemizi Murat Dalkılıç temsil ediyor. Güney Kore – CNBLUE, Afganistan – Mozdah, Hong – Kong – Vivian Koo, Japonya – SCANDAL, Kazakistan – Dimash Kudaibergen, Malezya – Ernie Zakri, Makao – Ma Man Lei, Maldivler – Unoosha, Vietnam – Dinh Manh Ninh, Endonezya – Zahra Damariva, Hindistan – Sanjivani Bhelande ise diğer ülkelerin temsilcileri.

TRT Müzik ve TRT Avaz üzerinden canlı yayınlanacak olan festival 20:00’de (TSİ) başlayacak. OGAE Türkiye ekibi olarak festivali yerinden takip edip sizlere son dakika haberlerini ve daha fazlasını sunmaya çalışacağız. Bizi takipte kalın.