TÜRKLERİN ÜÇÜNCÜ VİYANA KUŞATMASI! OGAE TURKEY İZLENİMLERİ (1)

Türkiye’nin resmi ve gerçek Eurovision Kulübü OGAE Türkiye üyeleri, Viyana yollarında.
Bu sene kulübümüzün üyesi 30 Eurovision sever, Türkiye, Kanada, Amerika, Almanya, Azerbaycan ve Fransa’dan yollara düştü.
Eurovision aşkına!!
İlk ulaşan üyelerimizden İzmirli Süleyman Malgaz, sizler için hızlı bir şehir turu yaptı. 
İşte Süleyman’ın Eurovision şehri Viyana izlenimleri:
Viyana`dan herkese merhaba!

IMG_5489

Orta Avrupa´nın başkenti sayılan bu şehirde 60. Eurovision Sarkı yarışması yapılacak. Geçen sene Kopenhag´da Avusturya kraliçesi ünvanı alan Conchita Wurst´ün tartışmasız zaferi sonucu Avrupa´dan birçok gazeteci ve Eurovision fanı buraya adeta üçüncü bir Viyana KuşatmasI yaşatacak.

Şimdiden yarışma için birçok şey hazır durumda. Sanatçılar ard arda Wiener Stadthalle´de büyük gece için provalarını sürdürüyor, basın toplantılarında gazetecilerle uzun zaman geçiriyorlar. Arenada tüm bunlar olurken, şehrin kendisi de tamamen Eurovision havasına bürünmüş durumda. Şehrin bir çok noktasında Eurovision’la ilgili bir şey görmek mümkün.
IMG_5487
Şehre havalanından girerseniz sizi ilk olarak büyük bir Eurovision ekranı karşılıyor. Sizi bekleyen görevlinin elinize tutuşturduğu haftalık derginin ana teması da tahmin edileceği üzere Eurovision. Şehir içinde de bu durum sürüyor, Bütün parklarda, küçük kalpler şeklindeki Avusturya bayraklarına “12 points go to Vienna´s parks”(12 puan Viyana´nın parklarına gidiyor) yazıyor. Ayrıca şarkı söyleyen bir kadın ve bir erkek maketlere, Eurovision sahnesindeymiş gibi hava verilmiş.
IMG_5479
Ulaşım araçlarında da Eurovision etkisi sürüyor. Viyana’yı tam anlamıyla çevreleyen tramvaylar, Eurovision logosuyla giydirilmiş. Otobüs durakları ve billboardlarda “Italy:12 points”, “Finland:12 points” yazan reklamlar yerleştirilmiş durumda.
IMG_5481
Eğer güneşli havada müzelerin ve tarihi binaların tadını çıkartırken birden yağmur bastırdıysa -ki burada çok kez başınıza gelebilecek bir durum- ve acil taksiye ihtiyacınız olduysa, Eurovision taksisini durdurup otelinize onunla gidebilirsiniz.
IMG_5484
Velhasıl kelam Viyana önümüzdeki günlerde Eurovision ile yatıp Eurovision ile kalkacak. Özellikle 17-23 Mayıs arası yarı finaller ve yarışma harici düzenlenecek birçok etkinlikle, Eurovision´un tadını çıkarmak için henüz çok geç değil.
Viyana sizi bekliyor!