Avustralya Sürprizi

IMG_7238

Eurovision’un en büyük takipçilerinden olan Avustralya bugün büyük bir heyecan içerisinde. Çünkü 2015 Eurovision resmi yayıncı kuruluşu ORF’nin özel davetlisi olarak bu sene Avustralya Eurovision Şarkı Yarışması’na katılıyor. Avustralya’nın Eurovision’da yarışması Referans Grubu ve EBU Televizyon Komitesi tarafından da kabul edildi.

Eurovision’un 60. yılını kutladığı bu sene için #BuildingBridges sloganı seçilmişti. Bu slogandan yola çıkan ORF yıllardır çoğu katılımcı ülkeden bile daha büyük bir heyecan ile yarışmayı takip eden Avustralya’ya özel davet gönderdi. Böylece katılımcı sayısı 40’a çıktı. Avustralya her iki yarı finalde ve büyük finalde oy verip büyük finalde sahnede yer alacak.

Oylama sistemine tümüyle girecek olan Avustralya’nın yarışmayı kazanması durumunda ertesi yıl yarışmayı EBU üyesi bir yayıncı kuruluşa sahip bir Avrupa ülkesi ile beraber düzenleyecek.

Şimdilik tek seferlik bir jest olarak planlanan bu katılımın ileride devamlı hale gelip gelmeyeceği ise yarışmanın sonucuna ve izleyici tepkilerine bağlı olacak.

Avustralyalı yayıncı kuruluş SBS, 30 yıldır Eurovision Şarkı Yarışması’nı Avustralyalı seyirciyle buluşturuyordu. Avustralya temsilcisinin kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Avustralya dışında Kazakistan gibi daha önce Eurovision’a katılma girişiminde bulunmuş başka ülkelere neden bu ayrıcalığın tanınmadığına ilişkin olası bir soruya karşı da EBU’nun cevabı hazır. Avustralya’nın uzun süredir Eurovision Şarkı Yarışması’nı yayınlaması ve EBU’nun ortak/misafir üyesi olması bu seçimin nedeni olarak gösterilmiş.

Biz de OGAE Türkiye ailesi olarak Avustralya’ya başarılar diliyoruz.