Eurovision 2024’ün İlk İsmi: Mustii

Belçika 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’na Mustii ile katılacağını açıkladı. Doğma büyüme Brükselli olan şarkıcının şu ana kadar pop tarzında çıkmış iki albümü bulunmakta.

Mustii sanatçının sahne adı olup, Mustafa’nın kısaltması değil. Tam adı Thomas Mustin olan sanatçı sahnede soyadının kısaltılmış versiyonunu kullanmakta.

VRT Belçika’ya konuşan Mustii, Belçika’nın Fransızca konuşan kesimlerinde ünlü olduğunu belirtti. Mustii’nin ilik iki albümü olan 21st Century Boy (21. Yüzyıl Oğlanı) ve It’s Happening Now (Şimdi Oluyor) yine ülkenin aynı kesimlerinin listelerinde sırasıyla beşinci ve dördüncülüğe yükseldi.

Asıl mesleği oyunculuk olan sanatçı Belçika’nın Wallonia bölgesindeki Institut des Arts de Diffusion’dan tiyatro diplomasıyla mezun oldu. Kariyerine 2012 yılında Fransız yapımı “À Tort ou à Raison” dizisiyle başladı. 32 yaşındaki sanatçı son zamanlarda Belçika’nın Drag Yarışması’nda jüri üyeliği yapmasıyla biliniyor.

2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesi Belçika’yı temsil edeceği şarkıyla ilgili henüz detaylı bir açıklama yapmayan şarkıcı, bu şarkının Eurovision için özel yazılmış bir şarkı değil de gelecek albümünde çıkmasını istediği bir şarkı olmasını istiyor.

Mustii’nin 2024 yılı içindeki tek planı Eurovision Şarkı Yarışması da değil. Belçika Drag Yarışması’nın ikinci sezonunda jüri üyeliği koltuğuna dönüşü ve başka bir film yapımında da başrol üstlenmesi planları arasında.

Belçika ayrıca son dokuz Eurovision Şarkı Yarışması’nda dört kere temsilcisini ilk duyuran ülke konumunda. Yıllarında ilk duyurulan diğer üç şarkıcı ve yılları ise 2022 yılında Jeremie Makiese, 2020 yılında Hooverphonic ve 2018 yılında Sennek olmakta.

OGAE Turkey yazarları olarak Mustii’nin Give Me a Hand şarkısını dinlemenizi öneririz.

Yiğit Kaçmaz