The Next Star” Çekimleri Eylül Ayında Başlıyor !

Öncesinde “Rising Star” olarak bilinen şarkı yarışması “The Next Star”, 2015-2020 yılları arasında İsrail’I temsil eden şarkıcıyı seçmek için kullanıldı ve iyi sonuçlar verdi.  Ulusal final, Nadav Guedj’in 2015’te kazanmasının ve büyük finalde 9. olmasının ardından ülkenin 4 yıllık elenme trendinden çıkmasına yardımcı oldu. Hovi Star, finalde 14. sırada yer alarak bu  başarıyı sürdürdü.

Netta, 2018’de “Rising Star”ı  kazandı ve  tüm zamanların en iyilerinden biri olarak kabul edilen bir Eurovision senesinde Kıbrıs’tan Eleni Foureira ve Avusturya’dan Cesar Sampson’I geride bırakarak yarışmayı birincilikle bitirdi.  Kobi Marimi aynı şekilde kazandı ve 2019’da ev sahibi ülkeyi temsil etti. 2017’de Imri ise aynı şekilde 23. oldu.

Netta Barzilai

Eden Alene, 2020’de ulusal finali  kazandı ve o yılki yarışmanın iptal edilmesinin ardından 2021 için seçildi. Sanatçı finalde 17. oldu.

2022’de “The X Factor Israel” kullanıldı ve ülke finale kalamadı.  Noa Kirel’in iç seçim ile seçilmesinin ülkeye büyük katkısı oldu. İsrail 2023’te üçüncü oldu.

Noa Kirel 1

İsrail yayın kuruluşu KAN, bu sonucu aşabilecek, yani ülkeye birincilik veya ikincilik getirecek şarkıcı çıkaracağına dair büyük umutlar besliyor.

“The Next Star”da kimlerin yarışacağı ya da hangi tarihlerde yapılacağı henüz açıklanmadı. Ancak yarışmanın çekimleri Eylül ayında başlayacak. Merakla beklenen yapımın Kasım ayında yayınlamaya başlaması bekleniyor.

Atilla ÇETİNTÜRK