MFÖ ÖZKAN’SIZ KALDI

Ülkemizi 1985 ve 1988 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil eden, çağdaş müziğimize damga vurmuş gruplardan Mazhar Fuat Özkan’ın (MFO) basçısı, ünlü müzisyen, aktör, sanatçı Özkan Uğur uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşerek 8 Temmuz 2023 tarihinde hayata gözlerini yumd

Sanatçı 17 Ekim 1953 yılında İstanbul’da doğdu. Müzikle ilkokul çağlarında tanıştı. 70’li yılların başında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrasında profesyonel müzik hayatı başladı. 1971 yılında tanıştığı Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile Kaygısızlar grubuna katıldılar. Grubun dağılmasının ardından Barış Manço’nun grubu Kurtalan Eksprese katıldı. Bu dönem Erkin Koray, Edip Akbayram ve Ersen gibi sanatçıların gruplarında çalıştı.

Uğur, 1978 yılında Cengiz Teoman ve Galip Boransu ile kurdukları Grup Karma ile Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye elemelerine İmkansız adlı parça ile katıldılar..

80’li yıllarda çeşitli gruplarda çalışarak para biriktiren Özkan Uğur ve arkadaşları Mazhar Alanson ve Fuat Güner 1984 yılında Ele Güne Karşı Yapayalnız adlı albümleriyle Mazhar Fuat Özkan grubu olarak müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptılar. Grup 1985 yılında Aşık Oldum (Diday Diday Day), 1988 yılında Sufi adlı şarkılarıyla ülkemizi Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil ettiler. 1985’de Diday Diday Day ile 36 puan alarak 14., 1988’de Sufi ile 37 puan alarak 15. oldular.

Özkan Uğur çeşitli dizi ve filmlerde çizdiği karakterlerle de halkın sevgisini kazandı.

12puan ekibi olarak sanatçımıza Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyor, sizleri Diday Diday Day ile başbaşa bırakıyoruz

Güneç GÜLÜN YAZICITUNÇ