San Remo’da yenilikler devam ediyor

Gelecek sene 6-10 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan, kazanan şarkının 2024 Eurovision için İtalya’yı temsil  edeceği açıklanan San Remo Müzik Festivali’nde değişiklikler söz konusu. Sanatsal direktör Amadeus yaptığı açıklamayla oylamada etki eden Demoskopik Jüri’nin (elektronik oylamayla katılan 1000’e yakın seçilmiş müziksever) Radyo Jüri’siyle yer değiştireceğini duyurdu. Peki 5 akşam boyunca bizleri neler bekliyor olacak? 

                1.Akşam (6 Şubat) : 26 katılımcı (3’ü San Remo Giovani’den gelecek) şarkılarını seslendirecek.Basın Jürisi yarışan şarkıları oylayacak ve ilk gecenin ilk 5’i açıklanacak.

                2.Akşam (7 Şubat) : Katılan 26 katılımcı ikiye ayrılacak. 13 katılımcı şarkılarını bu gece seslendirecek. Bu sefer Radyo Jürisi oylaması ve Televote (ikisinin de etkisi %50) oylamasıyla bu gecenin de güncel ilk 5’i açıklanacak.

                3.Akşam (8 Şubat) : Kalan diğer 13 katılımcı şarkılarını bu gece seslendirecek. Radyo Jürisi oylaması (%50) ve Televote (%50) ile gecenin sonunda güncel ilk 5 açıklanacak.

                4.Akşam (9 Şubat) : 26 katılımcı seçtiği İtalyan ya da uluslararası bir şarkıyı seslendirecek. Katılımcılar bu şarkıları yarışmaya katılmayan ünlü sanatçı veya gruplarla birlikte söyleyecek .Grup ya da ikili olarak katılan yarışmacıların bu gece için sanatçı misafir etme gerekliliği bulunmuyor. Basın Jürisi,  (%33) Radyo Jürisi oylaması (%33) ve Televote (%34) ile bu gecenin sonucu belirlenecek ve gecenin sonunda güncel ilk 5 açıklanacak. 

                5.Akşam – Final (10 Şubat) :26 katılımcı şarkılarını son kez final akşamı için seslendirecek. Televote (%100) ile performanslar değerlendirilecek. Bütün oylamaların hesaplanmasıyla elde edilen ilk 5 Süperfinal’e gidecek. 

         Süperfinal: İlk 5’e kalan şarkıcılar tekrardan performans gösterecek. Son kez Basın Jürisi (%33) Radyo Jürisi oylamaları (%33) ve Televote (%34) ile sıralama belirlenecek. Ve birinci açıklanacak. 
FC0xne5T7S 3lNW8hygsyDxF7KubE73cRXV 7SnrEsOFxonLYpXgpRK vbhLGlRQZGiQfd80T4 6in 1 UQ4Hlt7pS0p6jnkHnYgImDzPbcRZPfkgaLH4M6JWVUMg70W0CvboMYDkiE8H0V8DkBAQ

       Yayıncı kuruluş RAI kazanan şarkının Eurovision 2024 için İtalya’yı temsil edeceğini doğruladı. San Remo Müzik Festivali için şarkı alımları 27 Kasım’a kadar devam edecek. Yarışmanın Sanatsal Direktör ve sunucusu Amadeus katılımcıları 1 Aralık’ta açıklayacak.

Dilara Özcan