Ruth Lorenzo’dan dönüş sinyali

Ruth Lorenzo, Kopenhag’da Dancing in the Rain performansını sergiledikten on yıl sonra gözünü yine Eurovision sahnesine çevirdi.

Lorenzo, İspanya’nın Eurovision seçim programı Benidorm Fest 2024’e katılmayı planlamıştı. Şarkıların 2024 için tamamen İngilizce icra edilmesine izin verecek bir kural değişikliği istiyordu. Yeni single’ı Woman, değerlendirilmek üzere sunduğu şarkı olacaktı. Ancak dil kuralı değiştirilmedi ve bu şarkı yarışmaya uygun değildi.

Ancak ilginç bir şekilde, yeni EP’si “La Reina”nın çıkış tarihi 1 Eylül. 1 Eylül’de veya sonrasında ticari olarak yayınlanan herhangi bir şarkı Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmaya hak kazandığından, bu tarih “Eurovision takviminin” başlangıcı olarak kabul edilir.
Woman, Benidorm Fest’e katılamasa da EP’de Benidorm Fest’in dil kurallarına uyan başka yeni şarkılar olabilir ve bunlardan herhangi biri otomatik olarak 11 Mayıs’ta Malmö’de yarışabilir.

Hayranlar, 9 Eylül Cumartesi günü Barselona’da Sala Razzmatazz’da gerçekleşecek olan konserinde neler olacağına dair bir fikir edinecek. Sosyal medyada Ruth Lorenzo bu konseri hakkında, kariyerindeki “asla unutmayacağı bir konser ” olacağını vaat ediyor. Aynı zamanda twitterda “Artık hiçbir müzik şirketine bağlı olmadığını ve kendi plak şirketini kuracağını açıklamıştı.
Ruth Lorenzo ; Eurovision şarkı yarışmasına 2014 yılında katılmış, ve 19. sırada sahne alarak 10. olmuştu. Belki de o yıllarda İspanya için gayet iyi bir derece yapmıştı. İki sene önce İspanya’nın Madrid partisindeki sunuculardan biri olan Ruth Lorenzo, bakalım on yıl sonra yeniden katılımıyla ülkesine daha iyi bir derece kazandırabilecek mi?


Bahadır Demirci