12Puan Yorumluyor: İsveç

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İsveç: Tusse-Voices

Mesajıyla, performansıyla çok kuvvetli geliyor. Melodifest fenomeni diyebileceğimiz Tusse şimdi en büyük arenada… Son yıllarda İsveç adına en beğendiğim katılım. Bu sene çok şarkıda olan ”sıra tahmini zorluğu” başlığında en zorlandığım ülkelerden. İlk 3’te şaşırtmaz, top 10’un son sıraları da şaşırtmaz.

8.5/10

Tuğberk I. (TUG)

İsveç her sene bildiğiniz gibi… Bilindik pop ritimleri, tekrar eden kelimeler, arkada güçlü bir ses tasarımı, çarpıcı bir şarkıcı… 2011’den beri aynı formülü izleyen İsveç, artık sadece sıradan geliyor. Bu yaklaşım bana yarışmayı cepte gördüklerini düşündürtüyor bana. Şarkı özelinde değerlendirecek olursak; evet, dinlenebilir bir şarkı, sıkmıyor, solistin sesi güzel ve muhtemelen sahnesi de güzel olacaktır. Ama beni hiçbir şekilde heyecanlandırmayan bir katılım.

6/10

Ali G. (OAG)

İsveç yarişmanin bana göre favori̇leri̇nden ses, güçlü müzi̇k ve sözler etki̇leyi̇ci̇ üstüne si̇yahi̇ bi̇r şarkici ve eurovision sahnesi̇..Kesi̇nli̇kle üst siralarda yer almasina yetecek tüm kri̇terlere sahi̇p.

8/10

Ümit K. (UKA)

Ülkesini bilmeden dinlerseniz bu kesin İsveç diyebileceğiniz bir şarkı 🙂 Şarkıyı genel olarak beğeniyorum. Zaten İsveç son 10 yıla damgasını vurmuş bir ülke, yine güzel bir derece alacaktır. İlk 5 gibi.

8/10

Efe E. (EFE)

Çok sevdiğim bir katılım. Tussenin sahne performansı çok etkileyici. Fandom çok klasik İsvec katılımı olarak görse de kendine özgün çok yanı olan bir solist ve şarkı.

7.5/10

Tolga I. (TOL)

Tipik bir “İsveç” fetişisti olan benim de ara sıra sevemediğim İsveç şarkıları çıkabiliyor. Bunun sebebi sanırım, bu yılki İsveç Finali’nde çok sayıda sevdiğim şarkının olması ve seçilemeyenlere çok büyük haksızlık edildiğini düşünüyor olmam. Tusse güçlü bir ses, tek olumlu yanı o benim açımdan. Şarkı söyleme tarzını, besteyi, çocuğun halini-tavrını sevemedim. Ancak yarışmayı kazanacağını düşünmemekle beraber üst sıralarda yer alacağını düşünüyorum.

6/10

Ader B. (BAD)

Tusse bizzat çeşitliliğin bedene bürünmüş hali olduğu için şarkının verdiği mesaj daha da değer kazanıyor. Muhteşem renklerdeki takımlarıyla sahneye çok yakışıyor. Sesiyle de çok güzel oynadığını düşünüyorum. Biraz daha etkileyici bir sahne performansıyla finalde ilk 10’da kendine yer bulabilir.

7/10

Özgün Y. (OZG)

Çok heyecanlı geçen bir Melodifestival’i aldığı rekor oyla kazanan Tusse’nin baştan sona kusursuz performansı ve etkileyici şovu, Eurovision’u yeniden bu ülkeye taşıyabilir. Şarkının verdiği mesaj ve modern altyapısı, Eurovision’da ilk kez siyahi bir soliste birincilik yolunu açabilecek kadar güçlü.

10/10

Kerim F. (KRM)

İsveç yine iddialı bir şarkı ve projeyle karşımıza çıkıyor. Birinci olması zor ama ilk 5 neden olmasın?

8/10

Halil Ö. (HAL)

Başlangıçta hiç sevmemiştim, aslında sevmemekten ziyade şarkıyı algılamam çok uzun sürdü. Dümdüz bir nakarat, neyi kaçırıyordum. Sanırım göz arşı ettiğim Tusse’nin enerjisi ve sahneyi dolduran karizması idi .

7/10

Hakan Y. (YKY)

Melfest’te Eric Saade destekçisi olsam da Tusse şarkısı ve sahne performansıyla elde ettiği zaferi sonuna kadar hak ettiğini herkese ispatlıyor. Eurovision sahnesinde de üst sıralarda olacağını düşünüyorum. Ama birincilik zor görünüyor.

8/10

Cem B. (CBU)

Tusse’nin adını Mello listesinde ilk gördüğüm andan itibaren senenin kazananı olup, Eurovision’da İsveç’i temsil edeceği konusunda emindim. Tusse, İsveç’in son zamanlarda en sevdiği genç yeteneklerden biri. Genel duruş itibariyle aslında politik bir yapısı da var. Göçmen, siyahi ve kuir bir insan olması onu aslında ötekinin ötekisi yapıyor. Bu yüzden de şarkısı Voices onun adına biçilmiş bir kaftan. Peki tüm bu politik kimlikler Eurovision’da işe yarar mı, bir artısı olur mu diye sorarsanız; olmasa da olurlar. Güçlü bir şarkı, iyi bir ses, sahneyi dolduran bir sanatçı… İsveç zaten jüriden yüksek puanlar alan bir ülke. Son yıllarda halk oylar düştü belki ama Tusse’nin bunu toplayacağını düşünüyorum. Genel bir paket olarak değerlendirirsem İsveç’in seneyi ilk 10’da bitireceğine dair şüphemiz yok.

8/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 7.7/10