12Puan Yorumluyor: Fransa

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Fransa: Barbara Pravi – Voilà

İlk dinlediğimde yarıda kapatmıştım. Uzun bi süre sonra tekrar dinleyince bağımlısı oldum. Şarkının, sesin güzelliğinden öte Barbara’nın sahnedeki oyunculuğu inanılmaz etkileyici. Resmen şarkıyı yaşıyor. Hiçbir kusur yok.

10/10

Efe E. (EFE)

Bana biraz olsun Edith Piaf havası verdiği için acayip bayılıyorum bu şarkıya. Herkesi favorilerinden zaten ve iyi bir iş yapacak gibi görünüyor. Sesi de güzel kızın, melodisi de güzel şarkının.

9/10

Berkay K. (BER)

Fransa’nın son yıllarda gönderdiği en iddialı şarkılardan. Şarkıyı dinleyince ya seveceksiniz ya da ilginizi hiç çekmeyecek. Yarışmada ya ilk sıralarda yer alacak ya da sonlarda…

9/10

Halil Ö. (HAL)

Kusursuz. Rahatsız olduğum hiçbir yeri yok. Sesi çok güzel. Şarkının bitişi çok güzel.Ulusal finalinde sondaki kamera hareketleri çok iyi. ESC’de de onu uygulasınlar bence.Kadın zaten oyuncu olduğu için bakışlarıyla bile çok şey anlatıyor.İzleyenleri kendine çekebilcek etkiye sahip biri.

9.5/10

Mert T. (MTO)

Bu yılki tartışmasız favorim. İlk duyduğum an beni büyüledi. Beste, düzenleme, kızın sesi, mimikleri, şarkıyı yaşayışı, herşeyiyle seviyorum. Sahnesi zayıf kalmazsa ilk 3 benim için asla sürpriz olmaz.

10/10

Ader B. (BAD)

Dikkatli kulaklar, Fransız şarkılarının uluslar arası arenada yalnızca 3-5 yılda bir “hit” çıkardığını kabul edeceklerdir. Bu şarkı da onlardan biri olma yolunda hızla ilerliyor. Genç solistin özgün yorumu şarkının herkesi kucaklayan tatlılığı ile birleşince alacağı sonucun üst sıralarda olmasını beklemek sürpriz olmamalı. Birincilik? Why not?

10/10

Kerim F. (KRM)

Eger kalite kazansaydı direkt birinci derdim. Aslında kazanma adaylarımızdan birisi. Benim de Top 5im de yer alıyor. Jüri’de yüksek bitirecek . Her şey televote’da ne toplayacağına bağlı.

8.5/10

Tolga I. (TOL)

Voila’yı ilk dinlediğimde ne kadar kalpten bir yorum diye düşündüm. Şarkının ruhunu hissedebildim. Öylesine kırılgan, öylesine naif, öylesine “kalbinden” bir yorum ki…. Voila’yı özel yapan da bunlar bence. Barbara Pravi’nin performansını en iyi şekilde gerçekleştirmesini diliyorum. Kazanırsa mutluluktan ağlayabilirim.

10/10

Mert E. (MER)

Fransızca şarkılar her zaman beni etkilemiştir. Sarkının verdigi ilk etki klasik Fransız şarkısı olsa da Barbara’nin gerek tarzı, gerekse muhtesem sesi insanı mest ediyor. Üstüne sahnedeki mimikleri ve hareketleriyle şarkıyı adeta yaşayarak söylüyor oluşu bambaşka bir boyutu yansıtıyor. Daha once muzikallerde oynamis olması da sahne performansı açısından büyük bir avantaj. Barbara Paris 2022’ye göz kırpıyor diyebiliriz 😉

10/10

Melih Y. (MEL)

Çok başarili bulduğum bi̇r balad..Tek endi̇şem 2009 Patricia Kaas hüsranina uğrayabi̇lecek olmasi. Öte yandan güçlü bi̇r sahne performansi İle zi̇rveyi̇ zorlayacaktir.

9/10

Ümit K. (UKA)

Fransız ulusal finalini izlerken “Ben bu şarkıyı biliyorum, çok sevdiğim, meşhur bir şarkı değil mi bu?” şeklinde tepkiler vermiştim Voilà’ya sıra gelince. Sanırım hayatımda ilk kez bir şarkıyı dinlemeden sevmeye başlamıştım. Enteresan bir durumdu. Ne yazarsam yazayım bu şarkıya olan sevgimi ifade etmek için yeterli olmayacağını hissediyorum. En başından beri listemin tepesinde 12 puan ile yer alıyor. Ki bu yıl Eurovision’da hiç olmadığı kadar çok favorim ve sevdiğim şarkı var. Top 10’uma sığdıramıyorum şarkıları. Voilà böylesine kaliteli bir yılda zirvede koltuğu hiç sarsılmadan oturuyor.

Barbara Pravi’nin final gecesi canlı performansı güçlü olursa tartışmasız birinci olacağını düşünüyorum. Bunu yürekten istiyorum. Yıldızlı, öpücüklü kocaman bir 10 puan ile desteğimi gösteriyorum.❤️

10/10

Cem B. (CBU)

Eurovision’un tam adının Fransızcası; Concours Eurovision de la Chanson’dur. Chanson; şarkı anlamına geldiği gibi aynı zamanda bir müzik türünün de adıdır. Hepimizin çok sevdiği Edith Piaf bu türün öncülerindendir. Barbara Pravi ve şarkısı Voila da bu türe ait bir yapımdır. Yani bu şarkı hem Fransız ruhuna hem de Eurovision ruhuna sahip bir katılımdır desek tam yeridir. Genel olarak jürilerden iyi derece alacağını düşünüyorum. Fanlar da zaten çok seviyor. Fransa’nın Amir’den sonra en tutulan bu şarkısı yarışması yine top 10 içinde bitirecektir. Bonne Chance à la France!

8/10

Burak K. (BKY)

O kadar özlemişim ki Fransa’nın iddialı katılımlarını… Her gün, her dinleyişte daha da büyüyor şarkı. Büyüleyici, su gibi. Eurovision’un bu seneki önemli kazanımlarından. Sahne performansını ve performansın ne kadar yükselteceğini heyecanla bekliyorum. Bir Eurovision Fanı olarak teşekkürler Fransa…

9/10

Tuğberk I. (TUG)

Ulusal final yapıldığı gün izlediğimden beri şarkının bende biraktigi iz uzun zamandır hiç bir Eurovision şarkısının bırakmadığı bir iz ve etkiye sahip. En son Lane Moje’de bu kadar afallamışımdır belki.Pravi’deki Edith Piaf havasi, durusundaki zarafet inanılmaz. Sahneye hakimiyeti de muazzam.Sarkinin akiciligi, yaylilarin vuruculuğu Pravi’nin sesiyle birleşince etkisini iki kat daha arttırıyor.Benim için aylardır Eurovision 1.si. Bakalim 22 Mayis aksami ne olacak

10/10

Alper Ö. (AOZ)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 9.5/10