12Puan Yorumluyor: Birleşik Krallık

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Birleşik Krallık: James Newman – Embers

Eğlenceli enerjik bir şarkı. Dans ettiren bir havası var. James de fazla sıcakkanlı ve sempatik. Bence destekçisi çok olacak.

7/10

Berkay K. (BER)

Newman bu sene daha iyi bir şarkıyla katılmış. Ama keşke şarkının son kısmında sesini gösterebilceği bir yer olsaydı. Verilen emek güzel. Umarım sahnede de aynı emeği görürüz.

6/10

Mert T. (MTO)

Yine bu senenin en sevmediğim şarkılarından birisi. Solistin geçen yılki şarkısıyla aynı kaliede bence. Tarz olarak da şarkı olarak da bana hiçbir şey ifade etmiyor. Silkinmelerinin vakti geldi de çoktan geçiyor bile.

2/10

Ader B. (BAD)

Keyifli bir katlılm. Eğlenceli bir şarkı, iyi bir solist. Ama bana oy ver diye de bağırmıyor. 17-23 arası bir yerde bitirir bence.

5/10

Tolga I. (TOL)

2009 ve 2011’deki Jade ve Blue’nun başarılarından sonra sonunda kaliteli denebilecek bir sarkiyla geliyorlar. James, muhtesem ses tonuyla ve etkili bir sahneyle Birleşik Krallık’ı son sıralardan kurtaracak gibi.

6/10

Melih Y. (MEL)

Evrensel müzi̇ğİn beşİğİ bi̇r ülkeden böyle bi̇r şarki gelmesi̇ gerçekten üzücü! Başarisiz olacağina İnandiğim ülkelerden. Ebu’ya maddi̇ yardimlari olmasa son yillarda yari fi̇nalleri̇n çoğunda takilip kalmişti Bi̇rleşİk Krallik!

4/10

Ümit K. (UKA)

Şarkı idare eder fakat James Newman’ın sesi kulak tırmalıyor. Sanki saatlerce çığlık atıp sesini çatlattıktan sonra parçayı kaydetmiş gibi. Bu yüzden bağ kuramıyorum şarkıyla da. Birleşik Krallık olması finalde son sıralarda yer alma ihtimalini artırıyor.

4/10

Cem B. (CBU)

Lucy Jones’tan beri beni bu kadar heyecanlandıran bir BK şarkısı olmamıştı. Birleşik Krallığın ruhunu yansıtmak biçilmiş bir kaftan. Malesef ki BK’ın en büyük sorunlarından biri sahneleme konusunda şaşırtıcı bir şey yapamamaları. Eğer James, kardeşi John’dan ve onun ekibinden destek alarak ilerlerse güzel bir sahne ve performans göreceğimizi ön görüyorum. Bu da Birleşik Krallık için tekrar ilk 15’te yer alma demek olabilir.

7/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 5.1/10