12Puan Yorumluyor: Finlandiya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Finlandiya: Blind Channel – Dark Side

Çok iyi bir katılım. 2. Yf’de ilk 3’de çıkacak ve yıllar sonra Finlandiyayı Top 10’de göreceğiz gibi.

7.5/10

Tolga I. (TOL)

Çıktığı günden bu yana zevkle dinlediğim bir rock şarkısı. İtalya ile birlikte el ele finalde güzel bir rock alanında rekabete gireceklerine eminim. Finlandiya bu sene gerçekten güzel bir iş başardı. Lordi’den bu yana güzel rock şarkıları yollamaya devam eden Finlandiya’nın bu sene ilk 5’e girmesine zerre şaşırmam.

9/10

Bartu G. (BTU)

Eurovision’da çok fazla görmediğimiz bir tarz. İddialı bir ekip, şarkı güzel. Şovlarının da “Devler Ligi” seviyesinde olacağını söylediler bir röportajda. Umarım öyle olur çünkü şimdiye kadar çıktıkları sahnelerde biraz pasif kaldılar. Ben şahsen sevdim ama asla birincilik şansları yok. İlk 10 içinde olurlar.

7/10

Efe E. (EFE)

Bu seneki gürültülü şarkılar arasında daha fazla sevdiğim ama ona rağmen ilk 10’umda yer bulamıyor kendine. 10-15 yıl önceki Limp Bizkit şarkıları havasında sanki. Normal koşullar altında finale çıksa bile ilk 10 hayal bence.

6.5/10

Ader B. (BAD)

Türünün güzel örneklerinden. Kategorisinde de rakibi yok gibi. Nakarata geçişleri vs hoş. Rahatlıkla finalde gibi.

7/10

Sima S. (SAN)

Şarkının giriş introsu çok başarılı ve insanı hemen içine alıyor. Uzun süredir bu kadar kaliteli bir rock duymadığımız Fi̇nlandiya’nın da başarılı olacağına inanıyorum.

6/10

Ümit K. (UKA)

Eurovision ile yıldızı neredeyse hiç barışmayan müzik türleri listesinin ilk sırasında Rock geliyor galiba. Buna ek olarak günümüzde küresel piyasa’da bile artık az üretilen ve tüketilen bu türe olan açlığımızı öylesine doyurdu ki Blind Channel, ne kadar teşekkür etsem azdır. Üstelik öyle alelade bir parça da değil Linkin Park albümüne koysan sırıtmayacak kalitede bir eser. Top 5 yapmasını çok isterim. Finlandiya yıllar sonra bizi yine salladı.

10/10

Cem B. (CBU)

Bu şarkıları 2000’lerde bıraktığımızı umuyordum. Ara ara bunların döndüğünü görmek üzüyor. Başarılı bir derece alacağını düşünmüyorum.

4/10

Burak K. (BKY)

Katılımı ile beni çok çok mutlu eden bir şarkı. Finlandiya için Top 10’a dönüş. İyi bir Rock dinleyicisi olarak Eurovision ile Rock’ın yeniden barışma senesi diyebilirim. Muhteşem bir performans bekliyorum. Blind Channel röportajlarında, yorumlarında ne kadar özenle hazırlandığını hepimize hissettirdi. Hak ettikleri iyi sonucu alacaklarını düşünüyorum. Rock Forever 🙂

8.5/10

Tuğberk I. (TUG)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 7.3/10