12Puan Yorumluyor: Estonya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Estonya: Uku Suviste – The Lucky One

Vasat bir şarkı. İnsanın neden bu diyesi geliyor. 2. yf 2. sirada yarışıyor olması da işini zorlaştırıyor. Tek şansı Uku’nun yakışıklılığı. Bakalım yetecek mi?

3/10

Tolga I. (TOL)

Sevgiliye yazılmış normal derecede bir aşk şarkısı. İlk dinlediğimde de son dinlediğimde de beni hiç mi hiç heyecanlandırmıyor. Uku bu sene sahnede ki duruşuyla ve sahne şovuyla final kovalamak zorunda aksi takdirde şarkı benim için finalde olmayı haketmiyor.

6/10

Bartu G. (BTU)

İnanılmaz sıradan bulduğum bir şarkı. Şansı olacağını hiç zannetmiyorum.

4/10

Ader B. (BAD)

Geçen senekine benzer, Bir tık aşağıda bir şarkı. Geçen sene çok seviyordum, bu sene seviyorum. Sözleri açıp eşlik etmeye çalıştığınızda şarkıda sıkıntılar olduğunu siz de fark edeceksiniz. Umarım sahnede canlı performans ile patlamaz.

8/10

Sima S. (SAN)

Seksi̇ klibi ve şarkıcının yakışıklı duruşu bir yana ilk dinlediğimden bu yana bana keyif veren bir şarkı . Ulusal finallerini hakkıyla aldı umarım yarışmada da çok başarılı olur genelin çok ortalama bulup puanlarını esirgeyebileceğini de ne yazık ki düşünmeden edemiyorum.

8/10

Ümit K. (UKA)

Estonya geçtiğimiz 10 yılda favori listemde sık sık olan bir ülke. Fakat bu sene beklentilerimin çok altında kaldı. Dinlemesi insanı yoran bir şarkı bence The Lucky One.

5/10

Cem B. (CBU)

Bütün Eesti Laul süresi boyunca da belirttiğim gibi Uku asla favorim olmadı. Jürilerin sevebileceği bir ses, halkın sevebileceği bir karizma. Bu da iyi oy alabileceği anlamına geliyor. Fakat yarışma birinciliğini konuşmamız zor. Finale çıkarsa geceyi tablonun sol tarafında tamamlayacaktır.

6/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 5.7/10