12Puan Yorumluyor: Danimarka

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Danimarka: Fyr og Flamme – Øve Os På Hinanden

Çok az dinlemeyle sevilemeyecek bir şarkı. Dinleye dinleye alıştıran kendi içine alan bir yapısı var. 80’ler havası da oldukça hoş.

5/10

Berkay K. (BER)

80ler akımının en belirgin temsilcisi. 1987 de yarışsa 1.olabilirdi. 2021 de 2. Yf de son sıradan final şansı var. Kişisel olarak cok sevdigim bir katılım. Ama başarı şansı düşük.

6/10

Tolga I. (TOL)

İlk başta elimin tersiyle bir kenara atıp dinlemediğim bu şarkı gün geçtikçe içimi ferahlatmaya devam ediyor. Danimarka temsilcileri bu sene öyle bir şarkı yapmış ki ben bile ne olduğunu anlayamadım adeta sihir gibi. Ne kadar şansı olur bilmem ama renk katıcağı şimdiden kesin.

7/10

Bartu G. (BTU)

Danimarka finalinde favorimdi. İlk duyduğum andan beri çok seviyorum, Tam benim tarzım bir şarkı, Gelgelelim aşırı eski tarz ve gerek listelerde gerek bahislerde bu durumun bedelini ödüyor. Solistin biraz kontrolsüz, uçuk dansları çok sevimli geliyor ve şarkının 80’ler havasıyla kontrast yaratıyor. Gönülden dilemekle beraber iyi bir sonuç alacağını hiç sanmıyorum.

9/10

Ader B. (BAD)

“80’ler disko”, “yarıfinali geçemez”…Tamam biliyoruz. Ama bu şarkının bu seneki en iyilerden olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sanatçılar sahnede çılgınca eğlenirken aldıkları zevki ekranlara da yansıtıyorlar. Jesper’in sahneye koşarak yürümesi, gerine gerine şarkıyı icra etmesi, yaptığı (sözlerle uyumlu) danslar, Laurits ile etkileşimleri….evet sahneyi doldurmak için koca bir dans ekibine ihtiyaç yok bazen. 10 üzerinden yıldızlı 100.

10/10

Sima S. (SAN)

Belki büyük finale çıkamayacak belki̇ hiç başarili olamayacak ama beni̇m bu sene ki en büyük favorim. Sanırım her dinlediğimde beni gençliğimin o güzel ve naif zamanlarına götürebilmeyi başardığı için olsa gerek bu beğenim. Bir büyük bravo da şarkının ana dilinde icra edilecek olması bol şans sevgili güzel şarkım.

10/10

Ümit K. (UKA)

Retronun günümüz soundu ile güzel bir harmanı . Eskiye özlem duyanlara hediye olmuş. Akıcı ve hoş melodisi ile en azından finali hak ediyor.

7/10

Hakan Y. (YKY)

Her saniyesiyle buram buram, mis gibi 80’ler tadı veren sıcacık bir şarkı. Arada bir aklıma geldiği için beni de etkilediğini anlıyorum. Top 10 listeme alamadım fakat finale çıkması ve hatta ilk 10’a girmesi beni şaşırtmaz, mutlu eder. Umarım sahne şovu da bol bol 80’lerin o rengarenk disko ortamını yansıtır. Favorim olmayan fakan bu yılın sevdiğim şarkılarından biri oldu.

7/10

Cem B. (CBU)

Danimarka, 24 yıl sonra Eurovision sahnesine Danca bir şarkıyla geliyor. Öncelikle bu kutlanası bir şey. Üstelik bu şarkı; son yıllarda oldukça popüler olan ve bu sene de Eurovision’da bol bol hissettiğimiz 70’ler, 80’ler disko müziği tadında. Güzel ve eğlenceli bir şarkı, grup çok başarılı. İkinci yarı finalde son sırada sahneye çıkıyorlar. Bu da güzel bir kapanış bizi bekliyor demektir. Fakat bu sene ikinci yarı final oldukça dişli rakiplerle dolu olduğu için finale çıkmaları konusunda işleri epey zor.

5/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonrası ortalama puan: 7.3/10