12Puan Yorumluyor: Çek Cumhuriyeti

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Çek Cumhuriyeti: Benny Cristo – Omaga

Tam dans şarkısı olarak gayet enerjik bir şarkı. Geçen yıl da şarkısını sevmiştim bunu da seviyorum. Basları da güzel bir ses sistemi ile dinlenince sizi oynatıyor.

8/10

Berkay K. (BER)

Canlı performansı çok güçlü olan Benny bu şarkıyı finale taşıyabilir. Tek dezavantajı 3. Yarışması.

5.5/10

Tolga I. (TOL)

Eğlenceli bir şarkı fakat geçen sene de bu sene de istenen verimi bir türlü sağlayamadı. Yarı finalde iyi bir puan alıp ilk 10’a kalsa bile finalde 20.sıradan yukarı çıkabileceğini düşünmüyorum.

6.5/10

Bartu G. (BTU)

Anlamsız, saçma sapan bir şarkı. Son 5’imde.

1.5/10

Ader B. (BAD)

Geçen seneki beyin ütüleyici zırvalıktan sonra bu sene neşeli ferah bir eserle karşımıza gelmiş zenci Çek arkadaş. Tam tabiriyle “underrated” denilebilecek eserlerden. Umarım final görür.

8/10

Sima S. (SAN)

Kli̇bi̇ son derece sevi̇mli olmasına rağmen çok sıradan bi̇r şarkı ve bana göre ne yazik ki başarili olmasi imkansız.

4/10

Ümit K. (UKA)

Keyifli fakat sıradan, çerezlik bir şarkı. Etkileyici bir yanı yok. Sahnede rengarenk bir şov ile akıllarda kalmasını bekliyorum. Belki bu şekilde final şansı olabilir.

3/10

Cem B. (CBU)

Benny Cristo ve şarkısı Omaga ilk dinlediğim andan itibaren çok sevdiğim, insanı içine çeken bir şarkı. Son iki yıldır yaşadığımız olumsuzlukları düşününce tam ihtiyacımız olan tarzda diyebiliriz. Benny, Eurovision.tv için hazırladığı live versiyonda sesinin ne kadar kuvvetli olduğunu bizlere gösterdi ve 20 Mayıs akşamı gerçekleştireceği canlı performansının gücü hakkında bizlere göz kırpmış oldu. İkinci yarı final çok güçlü olacak bu yüzden işi oldukça zor. Umarım finale çıkabilir.

7/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 5.4/10