12Puan Yorumluyor: Belçika

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Belçika: Hooverphonic – The Wrong Place

İyi tasarlanmış bir şarkı. Solist şarkıyı çok benimsemiş. İlk 5’imde.

8/10

Tolga I. (TOL)

Gizem, şehvet ve intikam. Bu şarkı bana bunları anlatıyor. Şarkının da ritimleri yerinde. Klipteki ‘kesilmiş kafa’ sahnesi ile birlikte şarkının ritimleri de insana enerji veriyor.

8/10

Berkay K. (BER)

James Bond’a müzik mi seçiyoruz, Eurovision’a şarkı mı? Kabuğunu kıramayan bir şarkı olmuş. Kötü mü, hayır, ama yetersiz. Ve Eurovision yetersiz şarkıları affetmez.

6/10

Ali G. (OAG)

2020 Release Me (beni azat edin) diyen solisti azat edip yerine 12 yıl önce ayrılmış 42 yaşındaki solistleriyle “The Wrong Place” (yanlış yer) demeye karar verdiler. Hep bi şikayet, hep bi mutsuzluk hali🙂 Şarkı biraz eski tarz; havası, klibi karamsarlık hissi veriyor ama gayet klas buluyorum. Sevdiğim ama çok iyi bir sonuç alamayacağını düşündüğüm bir şarkı. Umarım jüriler Belçika’ya “yanlış yerdesin” demezler.

8/10

Ader B. (BAD)

Fazla deneysel olmuş sanki, gerçi Belçika’nın son dönem şarkıları hep aynı çizgide. Grup başarılı ancak şarkıları o beklenen yükselişi veremiyor, sanırım finalde 10-15 arası bir yerde konumlanacak .

6,5/ 10

Hakan Y. (YKY)

Bu ülke dark ve gizemli şarkı havasından vazgeçmeyecek bir türlü sanırım. Yine sıradan, ortalamanın üzerine çıkamayacak bir şarkı. Ayrıca çok monoton ve tek düze gidiyor, heyecan uyandırmıyor.

4/10

Melih Y. (MEL)

Geçen seneki sıkıcı şarkısını sevmediğim için ön yargılı yaklaştım ama solist değişikliği çok iyi gelmiş. Git gide sevdiğim bir şarkı.

7.5/10

Mert T. (MTO)

Geçen sene en sevdiğim şarkılardan biri Release Me idi. The Wrong Place onun üstüne hayal kırıklığı oldu. Fakat dinledikçe alışılan ve sevilen bir şarkı ve tabii ki listemde belli bir seviyeye kadar yükselmesini sağladı. İlk izlenimin çok önemli olduğu Eurovision sahnesinde ise bu durum büyük bir dezavantaj olabilir.

7/10

Sima S. (SAN)

Son derece klas ve başarılı bir şarkı. Grubun sonbahar Türkiye turnesinde de şarkıyı dinleyebilmek keyif verici olacak.

8/10

Ümit K. (UMK)

Bir zamanların sevimli ve sempatik grubunu bu sahnede görmek ne kadar heyecan verici de olsa ne yazık ki şarkının iddialı olduğunu söylemek imkansız. Bir şöhretin daha bu yarışmayla tarihe gömüleceğini görmemek için kör olmak gerekir.

2/10

Kerim F. (KRM)

Hep aynı tonda ilerlediği için bir süre sonra dinlemesi işkence halini alan şarkılardan bir tanesi. Tek atışlık şansıyla yarı finalden çıkabilir belki. Ama finalde son sıralara yerleşeceğinden eminim.

3/10

Cem B. (CBU)

Hooverphonic, yıllardır bildiğim sevdiğim bir gruptu. Eurovision’a katıldıklarını duyduğumda da çok heyecanlanmıştım. Fakat geçtiğimiz yıl tam olarak beklediğim etkiyi yaratamamıştı bende. Bu sene hem solist değişikliğiyle hem de işi daha ciddiye aldıklarını düşünerek daha iyi bir ivme yakaladıklarını düşünüyorum. Günün sonunda bu gruptan 2000’lerin ortasındaki tadı alamasam da sahnede iyi bir performans sergileyeceklerine ve jüriden güzel puan toplayacaklarına eminim. Ortalama bir derece ile yarışmayı tamamlayacaklarını düşünüyorum.

7/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonrası ortalama puan: 6.2/10