[SONGCHECK] – KARADAĞ ’13 – “WHO SEE SİZLERİ PARTİYE DAVET EDİYOR!”

Görsel

 

Kısa Eurovision macerasında bu güne kadar hiç finale kalamayan Karadağ sizleri eğlenceye davet ediyor. Her ne kadar Karadağ dilini bilmesek de en azından bu seneki şarkılarının temasının bu olduğu biliyoruz.

2006 yılındaki Sırbistan ile Karadağ’ın ayrılığından sonra çeşitli tarzlarda şarkılar gönderse de Karadağ bir türlü finale kalamayan ülkeler arasında. Bu sene de Karadağ televizyonu Who See adlı hiphop grubunu ülkeyi temsil etmeleri için görevlendirdi. Igranka (Parti) adlı şarkıda gruba ayrıca Nina Zizic eşlik edecek.

Peki kimdir Who See. Who See ya da bilinen bir diğer ismi ile Who See KlapaKotor Körfezi kökenli Karadağlı hip hop ikilisi. Üyeleri ise Dejan Dedovic ve Mario Đorđević. Grup 2000’li yılların başlarında, “Dim po dim” (Puf ve puf) isimli ilk demolarını kaydederken kuruldu. 2007 yılında grup, “Sviranje kupcu” isimli çıkış albümünü yayınladı. Ayrıca grup, MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2012‘de “Balkanların En İyi Sanatçısı” kategorisinde birinci oldu.

Provaları izlemeyenler için sürprizi kaçmasın ama, grup sahnede gayet iddialı bir kostümle yer alacak. Grubun Igranka’ya çektikleri klip ise, Eurovision.TV Youtube sayfasının en çok izlenilenlerinden.

Karadağ’a tekrar dönersek, ülke bu güne kadar en fazla puanı eski dost Sırbistan’a vermiş. En çok oyu ise Arnavutluk’tan almış.

Bahislerde 22. Sırada olan Karadağ, bakalım bu gece ilk defa finale kalmayı başarabilecek mi. Bunu izleyip hep birlikte görmemize ise sadece birkaç saat var.

 

Derleyen: Harun Barlas Gürsoy