Türkiye’nin Celine Dion’u Tuba Önal

tubaonal04if01999 yılında Erdinç Tunç bestesi “Dön Artık” ile ülkemizi Eurovision’da temsil eden ve 1 yıl sonra “Onun Adı Aşk” albümüyle müzik dünyasına merhaba diyen Tuba Önal, müzik çevrelerince Türkiye’nin yerli Celine Dion’u olarak anılıyor. Birçok sanatçının albümünde vokaline rastladığımız bu çok değerli sesle, Sertaç Aydoğan görüştü.

Röportaj bu yazinin devamında: >>
Eurovision Türkiye elemelerinde sanatçı olma teklifi size nasıl geldi?Teklif gelince nasıl bir duyguya kapıldınız?
Arkadaşım ve şarkının bestecisi Erdinc Tunc tarafından teklif geldi. Ilk başta kabul etmek istemedim.Çünkü katılma düşüncem hiç yoktu ama daha sonra cok rica edince kabul ettim.

 

Bu teklif gelmeden önce Eurovision’a katılma fikri hiç aklınızda var mıydı?Bununla ilgili çalışmalar?
Eurovision Turkiye elemelerine daha once katılmıştım zaten . Ikı kere solist olarak , bir kere de vokal olarak katılmışlıgım var.

 

Ve tekliften sonraki dönem 🙂 Şarkı size hazır mı gelmişti yoksa şarkının hazırlanışı sırasında sizde bulundunuz mu?
Sarkı bana hazır geldi, hatta ön elemeyi gecmiştı.

 

Şarkı ile ilgili herşey bitmiş , ilk kez stüdyoda okudunuz ve ilk kez dinliyorsunuz…Ne hissetiniz?
Bizim muzigimizin rengini yansıtan, soundu hoş ve şansı olabilecek bir parça oldugunu duşundum. Tabi şarkıyı seslendirdiginiz anda iş daha da gercek bir hal alıyor ve almış oldugunuz o sorumlulugun hafif telaşı da başlamış oluyor

 

Ulusal finale nasıl hazırlandınız? Şarkı sizin istediğiniz gibi olmuş muydu ya da herşey yolunda mı gidiyordu?
O zamanlar jurılı sistemle secildiginiz ıcın, şimdiki gibi şarkı siparişi ve sanatcı secimi yoktu.. Parca ustunde fikrinizi soylemenin dışında cok fazla yaptırımınız da yoktu.. Bu yuzden bir yorumcu olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya calışıp en iyisini ummaktan başka bir hazırlıgım pek olamadı. 🙂 Imkanlar belliydi.


Ulusal finalde favoriniz var mıydı? Diğer şarkıları dinlerken beğendiğiniz özellikle iyi dediğiniz şarkı ya da şarkılar var mıydı?

Evet kesinlikle vardı. Hatta yarışmayı kazandı 🙂

Ve en heyecanlı an 🙂 Sonuçlar açıklanınca neler hissetiniz ?
Cok mutlu oldum tabi ki…O heyecan ve mutluluğu anlatmak imkansız
J

 

Gerçekten eurovisionda yarışıyorum ben dediğiniz an ne zamandı? İsrail’e vardığınızda mı yoksa sahnede şarkıyı provalarda okurken mi? Yoksa final performansınızda mı? 🙂
Oraya vardıgınız anda bir yarışmanın havasını cok fazla hissediyorsunuz. Ozellikle katıldıgım bir cok uluslar arası yarışmaya gore bunu Eurovision da cok daha yogun hissettim. Dolayısıyla ilk ayak bastıgım andan itibaren gayet farkındaydım.


İsrail’deki günler nasıl geçiyordu ? Yarışmada favori gösterdiğiniz sanatçılar var mıydı?
Yarışmada gunler cok yogun gecti. Her gun surekli olarak bir takım geziler , cekimler ,roportajlar ya da davetler oluyordu. Provaların dışında tabi.Provalar zaten zamanın büyük bir bölümünü kaplıyordu.

 

Sahneden indikten sonra kendinizi sahnede ilk izlediğinizde performansınızı nasıl buldunuz? Beğendiniz mi yoksa eleştirdiğiniz noktalar oldu mu?
Performansım kotu degildi. Ama kendimi eleştirdigim cok şey vardı tabi.

 

Türk Eurovision tarihinde ve Eurovision genelinde beğendiğiniz şarkılar var mı…Favorileriniz sıralamanızı istesek ? 🙂
En beğendiğim şarkı : MFÖ – Sufi

 

Ve yarışma sonrası , ilk ve son albümünüz “Onun adı aşk” çıktı.9 sene oldu bu albüm çıkalı.O zamanki tepkiler nasıldı albüme?
O zamanla aldığım tepkiler oldukça olumluydu.

 

Tuba Önal’ı geri vokallerde görmeye alıştık.Peki kendisini yeniden ne zaman dinleyeceğiz? Yeni bir albüm çalışması var mı ? Hazırlıklar sürüyor mu?

Yeni album icin uzun zamandır calışmalarım var. En kısa zamanda şarkılarımı bir albumde toplayabilmeyi umut ediyorum..

Son olarak Eurovision fanlarına ve Tuba Önal fanlarına söylemek istediğiniz birşey var mı ?
Sertac’cım bu guzel roportaj icin cok teşekkur ederim..Her zaman ilgili kibar ve naziksiniz… Butun fanlarıma soyleyebilecegim şey, beni takip edip sadakatle sevdikleri icin cok teşekkur etmek olabilir 🙂 Her zaman sizlerin sevgisine layık olabilmek icin guzel ve seviyeli işler yapma cabam devam edecek.

(Röportaj: Sertac Aydogan)