images 2

Malta’nın ulusal yayıncısı PBS, Malta Eurovision Şarkı Yarışması 2025’e katılacak 24 sanatçıyı ve şarkılarını açıkladı. Sanatçıların tanıtıldığı program, eski Junior Eurovision temsilcisi Daniel Testa Spiteri ve Ylenia Spiteri’nin sunuculuğunda gerçekleştirildi. Programda, her şarkının 10 saniyelik tanıtım videoları da izleyicilerle paylaşıldı.

Malta’yı temsil etmek için yarışacak isimler arasında Eurovision geçmişi olan tanıdık sanatçılar dikkat çekiyor. 2012’de Malta’yı temsil eden Kurt Calleja ve 2001 ile 2006’da yarışan Fabrizio Faniello bu yılki yarışmada yer alıyor. Faniello, JVF grubunun bir parçası olarak sahne alacak. Grubun diğer üyesi Jessika ise 2018 yılında San Marino’yu temsil etmişti.

Yarışmada yer alacak 24 şarkı şu şekilde:

Alexandra Alden – “Magnolia”

Kelsey Bellante – “365”

Kristy Spiteri – “Heaven Sent”

Kurt Calleja – “Aziz/a” (Sevgili)

Miriana Conte – “Kant”

Mark Anthony Bartolo – “Hideaway”

Nathan Psaila – “Concrete”

Miguel Bonello – “Breaking the Cycle”

Matthew Cilia – “Control”

Dre’ Curmi – “Te amo” (Seni seviyorum)

Martina Borg – “Yo Listen”

Kantera – “Lalaratatakeke Lalaratatakabum”

Justine Shorfid – “Still I Rise”

The Alchemists – “Rubble & Stone”

Krista Šujak – “Unheard”

Kelsy Attard – “Love Me Loud”

JVF (Jessika, Victorio, Fabrizio) – “Festa (No Time for Siesta)”

Marie Claire – “Wildflower”

Kurt Anthony Cassar – “Miegħek biss” (Sadece Seninle)

Raquela Dalli – “Silenced”

Stefan Galea – “Lablab (Talk Talk)”

Adria Twins – “Qalb ma’ qalb” (Kalpten Kalbe)

Haley Azzopardi – “Whistleblower”

Victoria Sciberras – “Juno”

Yarışma Takvimi ve Formatı
Malta Eurovision Şarkı Yarışması’nın yarı finalleri 4 ve 6 Şubat tarihlerinde yapılacak. Her yarı finalde jüri ve halk oylamasıyla sekiz şarkı finale yükselecek. 8 Şubat’ta düzenlenecek büyük finalde ise 16 şarkı, Malta’yı Eurovision 2025’te temsil etmek için yarışacak. Kazanan, jüri ve halk oylarının birleşimiyle belirlenecek.

Tüm etkinlikler, Malta Fuar ve Kongre Merkezi’nde (Ta’ Qali) gerçekleştirilecek ve seyircili olacak.


Malta, geçtiğimiz yıl Sarah Bonnici’nin “Loop” adlı şarkısıyla Eurovision’da yer almıştı. Ancak Bonnici, ikinci yarı finalde yalnızca 13 puan alarak son sırada kalmıştı. Bu yılki yarışmacılar, Malta’yı tekrar iddialı bir şekilde sahneye taşımayı hedefliyor.

Kaynak: TVM