İşte Melodifestivalen’ın İkinci Finalistleri

10 Şubat Cumartesi ev sahibi İsveç ikinci finalistlerini seçti. Liamoo ve Maria Sur direk finale yükselirken Fröken Snusk ve Dear Sara 2 Mart’ta yapılacak final elemesine katılacak.

Göteborg’da gerçekleşen gecede sahne alan 6 yarışmacı ve şarkıları aşağıdaki gibidir:

Maria Sur
Maria Sur – When I’m Gone

Engmans Kapell
Engmans Kapell – Norrland

Dear Sara
Dear Sara – The Silence After You (Yarı Finalist)

C Joe
C-Joe – Ahumma

LIAMOO
LIAMOO – Dragon

Froken Snusk
Fröken Snusk – Unga & Fria (Yarı Finalist)

Performanslar sonrası oy sayımı sırasında İsveç’in 1987 temsilcisi Lotta Engberg programda konuk olarak yer aldı. Lotta’nın Eurovision şarkısı Fyra bugg och en Coca-Cola genç şarkıcı Viktor Norén tarafından Klubben grubu eşliğinde seslendirildi.

Gelin iki direk finalistimizi biraz daha yakından tanıyalım:

LIAMOO, gerçek adıyla Liam Cacatian Thomassen 10 Eylül 1997 doğumludur. 2016 yılında Swedish Idol’ı kazanmasıyla müzikal macerası başlayan genç şarkıcı 2018’de Last Breath, 2019’da Hanna Ferm ile Hold You adlı parçalarla Melodifestivael’a katılmış, 2019 katılımıyla 3.’lük elde etmiştir. Hold You İsveç listelerinde 2. sıraya kadar yükselmiştir.

Maria Sur, 31 Aralık 2004 doğumlu Ukrayna asıllı İsveçli şarkıcıdır. 2022 yılında Ukrayna’nın Sesi yarışmasına katılan Sur, Rus işgalinin ardından annesiyle İsveç’e göç etmiştir. Ünlü sanatçı Sarah Dawn Finer ile tanışarak İsveç’deki müzik macerasına başlayan Maria Sur 2023 yılında Never Give Up adlı parçasıyla MElodifestivalen’a katılmış ve finalde 9. sırada yer almıştır.

Güneç GÜLÜN YAZICITUNÇ

Fotoğraflar: Melodifestivalen Instagram hesabı