İşte Norveç 2024 Adayları!

🇳🇴 Norveç Melodi Grand Prix 2024 İçin 18 Adayı Açıkladı!

Geri dönüşler ve yeni sanatçılar ile bu seneki ulusal finaller arasında en heyecan verici olanlardan biri gibi gözüküyor. 😉

𝗠𝗲𝗹𝗼𝗱𝗶 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗿𝗶𝘅 𝟮𝟬𝟮𝟰 🇳🇴

(1)
Margaret – Oblivion
Myra – Heart On Fire
Ingrid Jasmin – Eya
GOTHMINISTER – We Come Alive
Fredrik Halland – Stranded
Mathilde SPZ – Woman Show

(2)
Gåte – Ulve Ham
Super Rob, Erika Norwich – My AI
Mileo – You’re Mine
ELI KRISTIN – Touch of Venus
Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo – JudgeTenderly of me
Farida – Heartache

(3)
Keiino – Damdiggida
MIAA – Green Lights
Annprincess – Save Me
Thomas Jenssen – Take Me To Heaven
MISTRA – Waltz of Death
Vidar Villa – Mer

Geçtiğimiz sene yarışmayı 233 puan alarak ”Queen of Kings” şarkısıyla Alessandra kazanmıştı. Yarışmanın bir diğer favorisi, aynı zamanda da Norveç’in Eurovision 2020 temsilcisi olan Ulrikke Brandstorp ”Honestly” şarkısıyla yarışmayı 2. Olarak tamamlamıştı.

Bu yıl en göze çarpan geri dönüş şüphesiz ki Keiino. Daha önce MGP’ye 2 kez katılmış olan Keiino, 2019’da MGP’yi kazanarak ”Spirit in The Sky” şarkısıyla Norveç’i Eurovision’da temsil etme hakkı elde etmiş ve televote oylarında 1. olarak yarışmayı 6. sırada tamamlamıştı. Bu başarısından sonra Avrupa genelinde bir üne sahip olan grup, MGP 2021’de ”Monument” şarkısıyla tekrar şansını denemiş ama bu sefer TIX’in gerisinde kalarak 2. olmuştu.

Yarışmaya dönen bir başka isim Margaret Berger ise 2013 yılında bu yarışmayı kazanarak Eurovision’a katılmaya hak kazanmıştı. ”I Feed You My Love” şarkısıyla 4. olan Margaret, Alexander Rybak’in aldığı birincilikten bu yana Norveç’in en büyük başarısının sahibi konumunda.

Eurovision’a ilk katılmaya başladığı 1960 yılından bu yana şarkısını Melodi Grand Prix ile seçen Norveç’in Eurovision tarihinde ikonik şarkılarla kazandığı 3 birinciliği bulunuyor. Son 10 yılda ise 7 kez yarışmayı ilk 10’da tamamlayan Norveç, bu yıl da yüksek başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Yarışma Takvimi 📅

Heat 1: 13 Ocak 2024
Heat 2: 20 Ocak 2024
Heat 3: 27 Ocak 2024
Büyük Final : 3 Şubat 2024

Yazar: Mert Ayçe