Sessiz Kalmak Benim İçin Gerçekten Çok Zordu OMG!!!

Birleşik Krallık’ı Eurovision 2024 Şarkı Yarışması’nda temsil etmek üzere Olly Alexander ın seçilmesi kendisi dahil geniş kitlelerde büyük heyecan yarattı.

Genç şarkıcı bu duyuruyu kendi sosyal medyası üzerinden şu sözlerle dile getirdi ” Sessiz kalmak benim icin gercekten çok zordu OMG !! Uzun bir süredir bunu yapmak istiyordum ve kendi adıma müzik yapmak icin doğru anın geldiğini hissediyorum. Elimden gelenin en iyisini vermeye kararlıyım. Hepinize muhteşem ve unutulmaz bir performans sunacağım ! Haydi bunu başaralım ! “.

Peki Olly Alexander kimdir ?

Olly Alexander, 15 Temmuz 1990 tarihinde İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde doğmuştur. Sanat kariyerine tiyatro ile başlayan Alexander, çeşitli yapımlarda rol almış ve oyunculuk yetenekleriyle dikkat çekmiştir. Aktör olarak, Olly Alexander, Channel 4 dram dizisi “It’s a Sin”deki Ritchie Tozer performansıyla büyük beğeni toplamış , altı kez Brit Ödülleri’ne aday gösterilmiş ve aynı zamanda En İyi Aktör kategorisinde British Academy Television Ödülü ve Eleştirmenlerin Seçimi Televizyon Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

Müzik kariyerine ise Years & Years adlı elektronik müzik grubunun vokalisti olarak adım atmıştır. Grup, 2010 yılında kurulduğundan beri müzik dünyasında önemli bir yer edinmiş ve popülerliğini artırmıştır. Sosyal medyada video klipleri milyonlarca izlenme oranına ve Spotifyda şarkıları milyonlarca dinleyiciye ulaşmıştır. Olly Alexander’ın güçlü vokalleri ve sahne performansı, grupla birlikte elde ettikleri başarıda etkili olmuştur.

Pet Shop Boys, Kyle Minogue, Elton John gibi dünya müzik listelerinde üst sıralarda yer alan isimlerle düet yapan Olly , son yıllarda kariyer basamaklarını başarılarla tırmanmıştır.

Daha önceden de sahne aldığı prestijli Glastonbury 2022 festivalinde , Olly Alexander ve Years & Years, yine büyük bir izleyici kitlesiyle buluşmuştur. 2022 yeni yıl kutlamalarında da BBC tarafından düzenlenen TV etkinliğinde performans sergileyerek geniş kitlelere hitap etmiştir.

Son olarak, 2024 yılında Olly Alexander’ın Birleşik Krallık’ı Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmek üzere seçilmesi, sanatçının uluslararası alandaki etkileyici başarılarına bir örnektir.
Eurovision 2024, Alexander’ın sahne yeteneğini ve yaratıcı müzik tarzını geniş bir izleyici kitlesiyle paylaşma fırsatı sunacaktir.Kendisine Malmö de başarılar diliyoruz. diliyoruz.Şimdiden hazır olun çünkü bizleri harika bir performans bekliyor olacak !

Emre Türkseven