İşte Karşınızda Lüksemburg 2024 Adayları!

Lüksemburg, Eurovision 2024 hazırlıklarına tüm hızıyla devam ederken, devlet televizyonu RTL, Ocak ayında olağanüstü bir ulusal final düzenlemek için gece gündüz çalışıyor.

Ülke 30 yıllık aradan sonra gelecek yıl muhteşem bir ulusal finalle Eurovision Şarkı Yarışması’na geri dönecek.

İşte karşınızda 2024 Lüksemburg ulusal finalinin 8 şanslı yarışmacısı:

1)Joel Marques Cunha

2)Naomi Ayé

3)EDSUN

4)Krick

5)One Last Time

6)TALI

7)Angy & Rafa Ela

8)CHAiLD

İşte yarışmacılar hakkında kısa bilgiler ;

– Joel Marques , duyurulan ilk sanatçı. 26 yaşında Differdange’lı bir şarkıcı. Bu yıl “The Voice Of Germany” yarışmasına katıldı ve yarı finallere kadar ulaştı.

– Naomi Ayé , 15 yaşında bir şarkıcı, besteci ve piyanist olup Lüksemburg Şarkı Yarışması’nın en genç finalistidir. 2020 yılında Fransa’da “The Voice Kids” yarışmasında finale yükseldi.

– EDSUN  33 yaşında, deneyimli bir sanatçı ve Lüksemburg müzik sahnesinde köklü bir yere sahip. 2018 Lüksemburg Müzik Ödülleri’nde “Yılın Sanatçısı” da dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

– 26 yaşında bir hemşire olan Krick , 2014 yılında cover grubu kurdu ve 2018 yılında “The Voice Of Germany” yarışmasına katıldı. 2019 yılında “Face Cake” adlı ilk teklisini yayınladı.

– One Last Time,  5 üyeden oluşan bir pop-rock grubu ve finale kalan tek grup. 2022’de “Second Wind” adlı ilk albümlerini yayınladılar.

– TALI , 23 yaşında bir şarkıcı, yorumcu ve vokal koçu. İlk single’ını 16 yaşındayken yazdı. Ayrıca şu anda New York’ta turneye çıkan bir grubun parçası.

– Angy & Rafa Ela , finale kalan tek ikili, Angy Sciacqua ve Rafaela Teixeira Fernandes’in şarkı yarışmalarında deneyimi var. Angy, 2013’te “The Voice Belgium” yarışmasına katıldı ve Rafaela, 2018 “Top Voice Luxembourg” ödülünü kazandı.

– CHAiLD  yarışmaya katılacağı ilan edilen son sanatçı. Kendisi 25 yaşında bir elektro-pop şarkıcısı ve söz yazarı. Halen Brüksel’de yaşamakta ve kendisi Lüksemburg müzik sahnesinin bilinen bir ismi.

Yetkililer Ülkenin Dönüşünden Memnun !

David Gloesener (RTL Lüksemburg Eurovision Başkanı):

Lüksemburg’u temsil eden bu kadar çeşitli ve yetenekli bir sanatçı grubu görmekten heyecan duyuyoruz. Her finalist masaya benzersiz şeyler getiriyor ve Lüksemburg ve Avrupa’nın kalbini kimin kazanacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Eric Lehmann (Lüksemburg Delegasyonu Başkanı):

Lüksemburg’un Eurovision’un ilgi odağına geri dönmesi tam anlamıyla doğru bir duygu! Uzun zamandır beklenen ulusal finalimize hazırlanırken, sekiz olağanüstü umutlu kişiden oluşan geniş bir kadroyu sunmaktan heyecan duyuyoruz. Her sanatçı, sahnede kendine özgü bir tadı ateşleyerek, sanatçılarımızın canlı ruhunu yansıtan müzikal çeşitlilikte bir gece vaat ediyor.

Lüksemburg Song Contest;

2024 Lüksemburg ulusal finali için önce seçmeler yapıldı ve yaklaşık 70 şarkı ve 50 performans, seçimin bir sonraki aşamasına geçti. Özel bir RTL Komitesi gönderilen şarkılardan önce eleme yapıp listeyi kısalttı. Hemen ardından katılımcılar yüzyüze seçmelere tabi tutuldu ve ulusal finalin finalistlerini belirlemekten uluslararası bir jüri sorumlu oldu.

RTL’ye 500’den fazla şarkı gelirken, ulusal finalde yarışmak için yaklaşık 300 sanatçı başvuruda bulundu. Finalistleri uluslararası jüri belirledi. 2024 Lüksemburg ulusal finalinin 27 Ocak’ta yapılması planlanıyor. Gösteri , RTL Télé Lëtzebuerg’de canlı olarak yayınlanacak ve rtl.lu’da canlı yayınlanacak; Fransızca konuşanlar RTL infos’tan, İngilizce konuşanlar ise RTL Today’den etkinliği takip edebilecek.

Uluslararası Jüri aşağıdaki Eurovision profesyonellerinden oluşuyor:

Christer Bjorkman (İsveç)

Tali Eshkoli (İsrail)

Cesar Sampson (Avusturya)

Alex Panayi (Kıbrıs)

Jan Bors (Çek Cumhuriyeti)

Beş üyeli güçlü uluslararası jüri, Eurovision Şarkı Yarışması konusunda büyük bir bilgi birikimine ve deneyime sahip.

Atilla