Junior Eurovision 2023: Sahne, Açılış Töreni ve Sunucular Açıklandı

France Télévisions, Junior Eurovision 2023’ün sahnesi, açılış töreni ve sunucularıyla ilgili ayrıntıları açıkladı.

Fransa ulusal yayın kuruluşu France Télévisions, düzenlediği basın toplantısında, 2023 Junior Eurovision Şarkı Yarışması hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı.

Sahne

unior Eurovision 2023 Sahne-4
Junior Eurovision 2023 Sahne

Palais Palais Nikaïa’da 16 ülkeden katılımcıların performans sergileyeceği sahne belli oldu. Ana ekran 30 metre genişliğinde ve 12 metre yüksekliğindedir. Uçup gitme, yaratma ve hayal etme arzusunu yansıtan kanat şeklinde. 2021’de ev sahipliği yaptığında sahnenin küçük olup Green Room’a daha fazla özen gösterilmesi tepki çekmişti. Ülke, bu sefer daha büyük ve etkileyici bir sahne ile gelmeyi planlıyor.

Açılış töreni

Junior Eurovision 2023’ün Açılış Töreni 20 Kasım’da Hotel Negresco’da gerçekleşecek. 1913 yılında açılan lüks otel, Promenade des Anglais üzerinde yer almaktadır.

Açılış Töreni France 4 ve resmi Junior Eurovision Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Törende 16 delegasyonun tamamı kırmızı halıda yürüyecek. Daha sonra, bir kura çekimi gerçekleşecek. İlk olarak, bu yılın ev sahibi ülkesi Fransa, sıralamadaki yeri için kura çekecek. İkinci olarak, hangi ülkelerin birinci ve sonuncu olacağı ayrı bir kurayla belirlenecek. Junior Eurovision 2023 yapım ekibi daha sonra  geri kalan ülkeleri sıralamaya ekleyip tam çıkış sırası listesini ilan edecek.

Sunucular

Junior Eurovision 2023 Sunucular

Olivier Minne ve Laury Thilleman Junior Eurovision 2023’e ev sahipliği yapacak.

Olivier Minne, Fort Boyard’ın sunucusu olarak bilinen Belçika doğumlu bir TV sunucusudur . 1995 ile 1997 yılları arasında Eurovision Şarkı Yarışması’nın Fransız yorumcusuydu ve eski EBU formatı Jeux sans frontières hakkında yorumculuk yapmıştır. Paris’te Junior Eurovision 2021’e ev sahipliği yaptı ve bu onu tarihte iki kez Junior Eurovision’a ev sahipliği yapan dördüncü kişi yaptı.

Laury Thilleman ilk kez Miss France 2011 tacını aldıktan sonra şöhrete kavuştu. Miss Universe 2011’de Fransa’yı temsil ederek ilk 10’a girdi. Ardından spor muhabiri ve sunucu olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Fransa Télévisions’da Victoires de la Musique ve Fête de la Musique gibi birçok program sundu .

Junior Eurovision 2023

Junior Eurovision 2023, Fransa’nın Nice kentindeki Palais Nikaïa’da gerçekleştirilecek ve 26 Kasım Pazar günü TSİ 16:00’da yayınlanacak.

Estonya yarışmaya ilk kez katılırken, Almanya bir yıl aradan sonra JESC grubuna geri dönüyor. Sonuç olarak, “Büyük Beş” (Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık) ilk kez Junior Eurovision’da birlikte yarışacak.

Junior Eurovision Şarkı Yarışması 2023’e katılacağı onaylanan on altı ülke: Arnavutluk, Ermenistan, Estonya, Fransa, Gürcistan, Almanya, İrlanda, İtalya, Malta, Hollanda, Kuzey Makedonya, Polonya, Portekiz, İspanya, Ukrayna ve Birleşik Krallık.

Resim Kaynağı: Fransa Télévisions | Kaynak: junioreurovision.tv

Atilla ÇETİNTÜRK