İzmir’li Romantik Prens Sedat Yüce ve Şarkısı “Sevgiliye Son”

Bugün ülkemizin Avrupa’nın en önemli sahnesinde arzı endam ettiği, hayatın bir gece için durduğu o güzel günlere dönelim dedik. Dilerseniz 2001 yılında ülkemizi Eurovision sahnesinde temsil eden İzmir’li sanatçı Sedat Yüce ve seslendirdiği Sevgiliye Son adlı eseri hatırlayalım.

Sedat Yuce
Sedat Yüce 2001 yılı Türkiye Ulusal Finalinde Kaynak Instagram

1976 doğumlu İzmir’li sanatçı Sedat Yüce’nin Eurovision macerası 1993 yılında Türkiye elemelerinde Şebnem Özsaran’ın vokalisti olarak başladı. 1996 yılında Vazgeç ve 1999 yılında Bırak Beni adlı parçalarıyla ülkesini temsil etmek için girişimde bulunan sanatçı 2001 yılında Türkiye ulusal finalinde 10 şarkı arasından bir Semih Güneri bestesi olan Sevgiliye Son adlı romantik parçayla Kopenhag’da ülkemizi temsil etme şansı elde etmiştir.

12 Mayıs 2001 tarihinde Kopenhag’da Parken Stadium’da gerçekleşen yarışmada 15. sırada yarışarak oldukça başarılı bir performans gösteren Sedat ve ekibi 41 puanla 11. sırayı elde etmiştir.

2011 yılında sanatçının katıldığı O Ses Türkiye yarışmasında jüri üyeleri tarafından hatırlanmaması tam bir skandal olmuş, bu jüri üyelerinin büyük ayıbı olarak Sedat Yüce fanlarının hafızasına kazınmıştır.

Aynı zamanda Trompet sanatçısı olan Sedat Yüce müzik çalışmalarına vokal koçu, besteci ve aranjör olarak son hızıyla devam etmektedir.

Şimdi sizi masal dünyasına götürecek o güzel şarkı ve performansla baş başa bırakıyoruz.

Yazarın dipnotu: Bu performansta beyazlar içinde keman çalan çocukluk arkadaşım sevgili Sibel Dördüncü Aran’a da buradan kocaman öpücükler yolluyorum.

Güneç GÜLÜN YAZICITUNÇ